Morela Okulisti - Personalizirana laserska odprava dioptrije

Anja Mrevlje 22.02.2017
Laserska odprava dioptrije

Očesu najbolj prilagojeno lasersko odpravo dioptrije, ki omogoča najbolj popoln in oster vid, dosežemo, ko laserske posege kombiniramo z Wavefront analizo in najnovejšo tehnologijo Contura Vision za 3D topografsko analizo očesa.

Podlaga posega individualni očesni odtis

Dioptrijo pri laserskem posegu odpravimo z laserjem Excimer, s katerim gladimo površino roženice. Vendar pa se, tudi če imata dve osebi enako dioptrijo, njune oči razlikujejo glede na optične nepravilnosti (aberacije), kot so na primer nepravilne dolžine zrkla, nepravilna ukrivljenost roženice ali nepravilno uklanjanje svetlobe v očesu. Te nepravilnosti povzročajo slabšo vidno ostrino, slabšo kontrastnost vida in neželene vizualne pojave, kot sta sij in bleščanje.

Optične aberacije izmerimo z dvema metodama. Najprej opravimo Wavefront analizo, ki odkrije tudi kompleksnejše nepravilnosti roženice, nato pa izvedemo še 3D topografsko analizo očesa. Ta z istočasnim merjenjem na 22.000 točkah očesa v manj kot eni sekundi izvede najbolj precizno analizo očesne površine. Na tak način dobimo natančno meritev individualnega očesnega odtisa, ki je pri vsakem posamezniku drugačen.

Najvišja kakovost vidne ostrine

Podatke o očesnem odtisu potem vnesemo v laser Excimer in temu popolnoma prilagodimo postopek glajenja roženice. Tako poleg kratkovidnosti, daljnovidnosti in astigmatizma (cilindrov) na očesu odstranimo tudi vse optične aberacije. In čeprav uporaba Wavefront analize in 3D-topografije pri laserski odpravi dioptrije nista pogoja za povrnitev vidne ostrine, pa ravno zaradi upoštevanja vseh individualnih nepravilnosti na očesu zagotovo omogočita najvišjo stopnjo kakovosti in kontrastnosti vida po posegu.

3D-topografija je vključena v ceno posega

3D-topografijo vedno naredimo v kombinaciji z Wavefront analizo, to pa lahko uporabimo pri vseh metodah laserske odprave dioptrije, torej pri metodi iLASIK, LASIK in LASEK. Kljub dodatni 3D-analizi z najnovejšo tehniko Contura Vision, ki še izboljša natančnost glajenja roženice, pa cene laserskega posega z Wavefront analizo ostajajo nespremenjene.

Zakaj laserska operacija omogoči boljši vid kot očala ali kontaktne leče?

Pri pregledu oči za predpis očal vam oftalmolog dioptrijo lahko izmeri na 0,25 enote natančno. Laser z metodo LASIK dioptrijo popravi na 0,01 enote natančno, kar omogoči petindvajsetkrat bolj natančen vid, kot ga lahko dosežemo z očali. Z uporabo Wavefront analize in 3D-topografije pa individualni očesni odtis izmerimo 100-odstotno natančno in tako natančno lahko popravimo tudi vid.


Naročite se na brezplačni pregled in se o možnostih odprave dioptrije posvetujte z našimi zdravniki.

Morela okulisti
Tehnološki park 21
1000 Ljubljana Brdo
Telefon: 01 510 23 40
morela.si
info@morela.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča