LEPOTNI TREND - NEGA KOŽE S KAVO IN KAVNIMI ZRNI

Klavdija Rupar 07.09.2018
Foto: Unsplash in Depositphotos

O dobrih lastnostih in prednostih kave se na veliko razpravlja. Nekatere strani trdijo, da nam kava lahko pomaga dlje živeti, medtem pa druge menijo, da škoduje našemu spanju. Zagotovo pa je ena stvar, ki jo vsi dobro poznamo: kava je lahko odličen piling za telo. V zadnjem času pa se pojavlja vedno več lepotnih znamk, ki trdijo, da ima kava še kar nekaj drugih dobrih lastnosti. In katere so to?


Povečuje rast las in krepi razcepljene konice 

Kofein lahko uporabimo za rast las in krepitev razcepljenih konic. Zmešamo ga z arganovim oljem ter moringa olji in poskrbimo za večjo navlažitev las. Primeren je tudi zato, ker ga lahko nanesemo na celotno dolžino las in ne le na konice. 


Povečuje cirkulacijo

Kofein lahko uporabimo tudi za odstranjevanje odmrle kože iz naših stopal ali drugih delov telesa, uporabimo pa ga lahko tudi za obrazni piling. Čistilo za obraz, v katerem je kokos, avokadovo olje in kavna zrna, je odličen piling za obraz, ki ga lahko samo nanesemo na obraz in speremo. 


Nežen piling za ustnice

Koža na ustnicah je precej bolj občutljiva, kot kjerkoli drugje na našem obrazu. Ima samo tri do pet celičnih plasti kože, obraz pa šestnajst, kar pomeni, da so tradicionalni pilingi za ustnice lahko preveč agresivni. S kofeinom pa ne bomo napadali odmrle kože, ampak poskrbeli, da ta počasi izgine. 


Osveži utrujene oči

Jutranja kava bo poskrbela, da bodo naši možgani bolje delovali, kofein, ki ga nanesemo na oči, pa bo poskrbel, da se utrujene oči osvežijo. Kofein navlaži, zaščiti in okrepi tanko kožo pod našimi očmi, zato ni nič čudnega, da je pogosta sestavina v kremah za oči. 


Blaži luskavico

Kavni piling je odličen pri odstranjevanju pepelnatega sloja odmrle kože, študije pa nakazujejo, da pomaga tudi pri blaženju luskavice. Kofein ovira aktivnost encima, ki povzroča biološko reakcijo, ki vodi do težav s kožo. 


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča