Kako si na preprost način urediti obrvi?

Klavdija Rupar 18.05.2021
pexels-photo-3762665

 V zadnjem letu (ko smo manj uporabljali ličila) pa so postale moderne čim bolj naravne, goste obrvi. Najbolj pametno je, da ne gledate, kakšne obrvi imajo drugi, ampak "se sprijaznite" s svojo naravno obliko in barvo. Vsake toliko se oglasite samo pri mojstru za obrvi, ki vam jih bo populil in lepo oblikoval. 

Eden od načinov, s katerimi lahko ukrotite obrvi je laminacija, če ne želite preizkušati posebnih postopkov pa imamo za vas čisto preproste nasvete, kako jih uredite doma.

Nahranite obrvi

Tako kot je potrebno nahraniti telo, lase in nohte, je potrebno nahraniti tudi obrvi. Začne se s primerno hrano in jemanjem prehranskih dopolnil. Za rast las je primeren biotin. Pametno je tudi, da se izgonete beljenju obrvi ali nanašanju preveč agresivnih izdelkov.

Obrvi zapolnite od spodaj navzgor

Ko oblikujete obrvi oz. samo uporabljate gel, s katerim lepo počešete obrvi in jih uredite, vedno začnite od spodaj navzgor. Če izberete ravno drugo smer, so obrvi hitro videti umetne in narisane.Foto: pexels

Počešite navzgor

Enako je tudi s česanjem obrvi. Vzemite krtačko, ki je namenjena prav za obrvi in jih počešite navzgor. Tako so sprednje dlačice lepo počesane, ostale pa so videti čim bolj naravno.

Ne pretiravajte z barvo

Imate zelo svetlo, komaj vidne obrvi? Seveda lahko uporabite svinčnik ali črtalo, ampak nikar ne pretiravajte s preveč temno barvo. Največ, kar lahko uporabite, je en do dva odtenka temnejše od vaše naravne barve. Preveč temna barva bo vaše obrvi naredila bolj umetne.

Foto: pexels

Postavite jih na mesto z lakom za lase

Če imate dovolj goste obrvi, potem potrebujete samo krtačko zanje, s katero jih lepo počešete navzgor. Če potrebujete malenkost dopolnila, uporabite svinčnik ali črtalo za obrvi. Ko so obrvi lepo zapolnjene in počesane, vzemite lak za lase, ga pošpricajte po krtački in obrvi počešite navzgor. Tako bodo ostale na mestu cel dan, obenem pa bodo videti povsem naravno.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča