Kako se znebiti strij na naraven način?

Gabrijela Vrbnjak 30.03.2019
foto: Pexels

Strije se lahko pojavijo na področju trebuha, stegen, bokov, prsi in zadnjice. Kljub temu, da lahko večina strij s časom izgine, je, da se sploh ne pojavijo, pomembna preventiva.

Najboljša izbira za preprečevanje strij so naravna olja in masla, saj lahko raznorazne druge kreme vsebujejo veliko kemikalij. Verjetnost pojava strij se z napredovanjem nosečnosti še poveča, zato se priporoča, da se z uporabo naravnih olj proti strijam prične čimprej. Z nanašanjem olja ali masla se koži v času povečanega raztezanja zagotovi vlažnost in elastičnost. Olje je najbolje nanesti in v kožo dobro vmasirati po prhi na še vlažno kožo.

Foto: Pixabay

Naravna olja

Arganovo, mandljevo, sivkino, avokadovo in olivno olje blagodejno pomagajo proti strijam. Arganovo olje se pogosto uporablja za nego kože in las ter pomaga pri elastičnosti kože, kar pozitivno vpliva na odpravljanje strij.

A vendar, pozor! Nekateri posamezniki so na posamezne sestavine naravnih olj lahko alergični, nanašanje olja pa lahko na koži povzroči draženje ali alergijske reakcije. Če pride do izpuščaja, rdečice ali srbenja, in če neželeni simptomi ne izginejo, z uporabo olja prenehamo in se o nadaljnjem ukrepanju posvetujemo z osebnim zdravnikom.

Foto: Pexels

Naravna masla

Pri preprečevanju strij je pomembna tudi primerna prehrana, pitje zadostne količine tekočine in primerna nega kože. Če nam je lažje, kot olje, na kožo nanašati maslo, so proti strijam idealna karitejevo, kokosovo in kakavovo maslo. Lahko pa kombiniramo tako, da denimo zjutraj kožo namažemo z oljem, zvečer pa z maslom ali obratno.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča