Kako preženemo spomladansko utrujenost?

Teja Korošec 06.04.2017
Kako preženemo spomladansko utrujenost?

Poglejmo si kako preženemo spomladansko utrujenost:

Prehrana

Dobro vemo, da lahko s pravilno prehrano močno izboljšamo svoje počutje, kar je še toliko bolj pomembno v času prilagajanja na nov letni čas. Pomagalo nam bo, če bomo čez dan zaužili več manjših obrokov, s čimer bomo preprečili šibkost zaradi padca glukoze v krvi. Hkrati se bomo izognili občutku prevelike sitosti in zaspanosti. 

V boju proti utrujenosti nam bo zelo koristila hrana bogata z magnezijem in koencimom Q10, med katero se uvrščajo raznioreščki, sončnična semena, banane in špinača. Regrat in motovilec nam bosta z visoko vsebnostjo vitaminov in mineralov prav tako pomagala povrniti izgubljeno energijo. 

Regrat je odličen sezonski vir vitaminov. Foto: Gardenweasel

Pijača

V boju proti spomladanski utrujenosti se moramo izogibati alkoholnim pijačam, predvsem žganju. Kljub občutku zaspanosti, je pametno omejiti tudi pitje kave. Namesto kave naj nas oživijo naravni sveži sokovi. Pomembno je tudi, da dnevno spijemo vsaj osem kozarcev vode, saj dehidracija pripomore k utrujenosti. Poleg tega bo voda naše telo očistila strupenih snovi, ki so v njem nabrale v zimskih mesecih. 

Hidracija je nujna! Foto: Unsplash

Telesna aktivnost

Vsaka oblika telesne aktivnosti je odlična za prebuditev našega telesa, predvsem pa nas bo obudilo gibanje na svežem zraku. Tudi če je naš urnik izjemno zaseden, si lahko pomagamo že z zamenjavo avta za kolo ali izstopom iz avtobusa eno postajo prej. Če nimamo lastnega kolesa, bo za naše razgibavanje poskrbel BicikeLJ

Kot sproščujočo vadbo, ki nam da dodatno energijo, priporočamo jogo. Svoj krvni obtok lahko pospešimo tudi z obiskom savne in hladno-vročimi prhami

S kolesarjenjem bomo pregnali spomladansko utrujenost in to na okolju prijazen način! Foto: Pexels

Foto: netdoctor.co.uk

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča