Kako popraviti nohte uničene s permanentnim lakom?

Klavdija Rupar 29.04.2021
pexels-photo-1029894

Za to je odgovoren Shellac oz. permanentni lak, ki sicer spominja na klasičen lak za nohte, s to razliko, da zdrži precej dlje, se manj kruši in je videti zares lepo. Posebna lučka, v katero med procesom damo nohte, namreč omogoča daljšo in boljšo obstojnost. Zagotovo vsak med nami pozna vsaj eno žensko, ki redno nohte ureja na takšen način.

A po nekaj letih redne uporabe takšnega laka, lahko naši nohti postanejo povsem neprepoznavni. Prej lepi, negovani in čvrsti, nekaterim permanentni lak povzroči tanke in lomljive nohte. Kaj narediti v takšnem primeru?Foto: Pexels

Začnite z jemanjem kolagena
V svoj vsakdanji ritem dodajte jemanje kolagena kot prehranskega dodatka. Poleg tega, da bo kolagen poskrbel za lepše nohte, bo vplival tudi na vaše lase in kožo. Obstaja več vrst kolagenov, poiščite takšnega, ki bo ustrezal vam.

Omejite močenje nohtov
To je v tem času precej težko, sploh zato, ker smo od začetka koronavirusa vsi postali bolj previdni in si tudi posledično bolj pogosto umivamo roke. Seveda ne prenehajte z normalnim umivanjem rok, vendar lahko nohte zaščitite tako, da med pomivanjem posode vedno nosite rokavice. S tem jih zaščitite tako pred vodo kot pred kemikalijami.

Uporabite olje za obnohtno kožico
Če boste olje za obnohtno kožico uporabljali vsak dan, boste povečali cirkulacijo in stimulirali hitrejšo rast nohtov. Izberite takšnega, ki vsebuje vitamin E.Foto: pexels

Ne odstranjujte permanentnega laka sami
Najslabša stvar, ki jo lahko naredite za svoje nohte je, da lak sami odstranite z nohtov. To je v bistvu skoraj polovica razlogov, zakaj imajo ljudje, ki redno uporabljajo permanentni lak, takšne probleme z nohti. Če boste še naprej uporabljali takšno vrsto laka, naj vam ga vedno odstrani kozmetičarka. Sami se tega doma ne lotevajte.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča