Kako pogosto si je priporočljivo striči lase

Klavdija Rupar 25.10.2019
Lasje. Foto: Unsplash

Striženje las je za nekatere ljudi zelo prijetno opravilo, za druge pa je bolj kot ne nuja. Kako pogosto si strižemo lase je odvisno od naših osebnih preferenc, seveda pa tudi od tega, kako uničeni so naši lasje, kakšno imamo strukturo las in kolikorat si zaželimo nove pričeske. Standardno pravilo je, da bi si morali lase striči vsakih šest tednov, a večina čaka precej dlje.

Tokrat smo pripravili krajši vodič za striženje las, v katerem bomo predstavili, kako pogosto si je potrebno striči lase.

Foto: Unsplash

Kratki lasje

Pri kratkih laseh je striženje precej bolj pogosto kot pri dolgih, saj rast takoj spremeni celotno frizuro. Za kratkolaske je priporočljivo striženje na štiri tedne.

Tanki lasje

Tanki lasje lahko zelo hitro izpadejo pusti in brez življenja, s pravo frizuro in stopničastim striženjem pa so videti precej debelejši in gosti. Ker rastejo bolj počasi, naj bi jih strigli na osem tednov.

Poškodovani lasje

Na žalost ni recepta za hitro popravilo poškodovanih las. Pametno je, da si jih postrižemo enkrat na mesec ter poskrbimo, da dobijo dovolj vitaminov in hranil. 

Razcepljene konice

Nihče si ne želi razcepljenih konic, a nekateri lasje so k temu enostavno bolj nagnjeni kot drugi. Ko opazimo, da je teh razcepljenih konic vedno več, je pametno, da se čimprej naročimo k frizerju.

Močni in gosti lasje

Za močne in goste lase bi morali skrbeti tako kot za našo kožo - vlažilne maske in več dni brez izpostavitve močni vročini. Če bomo delali vse to, jih lahko strižemo vsakih osem do deset tednov.

Dolgi lasje

Če si želimo dolgih in lepih las, si moramo vsake tri mesece postriči centimeter in pol las. To bo poskrbelo za enakomerno in hitro rast las.

Foto: Unsplash

Seveda pa je na koncu povsem od nas odvisno, ali se bomo držali teh nasvetov, ali bomo k frizerju šli manj pogosto. Zagotovo pa je redno striženje prvi korak do zdravih in lepih las.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča