Kako ohraniti počitniško zagorelost kože?

Klavdija Rupar 21.08.2022
Zagorelost.

Po koncu poletja, ko smo lepo zagoreli in nas temna polt spominja na dolge brezskrbne poletne dni, si želimo, da barva ne bi tako hitro izginila. Zato smo pripravljeni narediti marsikaj, saj nam je večini cilj, da bi bili kar se da dolgo odeti v temne poletne barve. Zato vam danes predstavljamo nekaj nasvetov, kaj narediti, da ohranimo to čudovito počitniško zagorelost.

Piling kože

Po več dnevih (ali tednih) sončenja bo naša koža uničena od UV žarkov. To bo povzročilo, da se nam bodo na povrhnjici kože začele kopičiti odmrle celice. Če se tega želimo znebiti, a obenem še vedno ohraniti zagorelost, je izredno pomembno, da si naredimo reden piling kože in to na čim bolj nežen način. Če bomo kožo zdrgnili enkrat na dan ali na par dni, bo naša koža okrepljena, bolj mehka in gladka.

Piling kože. 

Vlaženje kože

To je ključna stvar, ki jo moramo početi, če želimo čim dlje časa ohraniti temno polt. Nekateri za to uporabljajo kreme za po sončenju, prav tako dobra pa bo tudi vlažilna krema. Če želimo zares dobro hidratacijo pa bi bilo najbolj primerno uporabiti vlažilno olje.

Jejmo primerno hrano

Za dolgo obstojno in lepo polt, je zelo pomembna tudi prehrana. Jesti moramo beta-karoten in hrano bogato z vitaminom E. To so melone, korenje, paradižniki in oreščki.

Izpostavljamo se soncu

Četudi je zunaj bolj oblačen dan ga izkoristimo za aktivnosti na prostem. Lahko je samo 15 minut na dan, kar nam bo pomagalo, da ohranimo čudovito polt. Izpostavljanje soncu namreč poveča produkcijo vitamina D, kar podaljša obstojnost lepe porjavele kože.

Foto: Pexels

Uporabimo kremo za samoporjavitev

Zadnja rešitev so kreme za samoporjavitev. To je odlična zadeva za brezhibno polt, za katero ne potrebujemo ne veliko časa in ne denarja.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika