Kako doma narediti naraven deodorant

Tina Lagler 10.08.2017
naraven deodorant

V zadnjem času je na spletu veliko govora o škodljivosti umetnih kemikalij v kozmetičnih izdelkih, še posebno aluminija v deodorantih, ki ga na našo kožo nanašamo vsakodnevno. Omenjeno kovino namreč povezujejo z rakom na dojkah in Alzheimerjevo boleznijo, hkrati pa se zaradi preprečevanja izločanja znoja pod kožo kopičijo toksini.

Na srečo v trgovinah in drogerijah že najdemo deodorante naravnih sestavin, če pa imamo malo časa in nekaj volje, si lahko svojega naredimo doma. Recept je namreč povsem preprost.

KATERE SESTAVINE POTREBUJEMO?

  • 4 jedilne žlice kokosovega olja v trdnem agregatnem stanju
  • 3 čajne žličke žlice soda bikarbone (lahko tudi manj)
  • 3 jedilne žlice koruznega škroba
  • 10-15 kapljic eteričnega olja po izbiri

PRIPRAVA:
V majhni skodelici zmešamo sodo bikarbono in koruzni škrob, nato dodamo kokosovo olje in dobro premešamo. Dodamo 10 do 15 kapljic eteričnega olja po izbiri (sivkino, pomarančno, cimet ...), lahko tudi 10 kapljic enega in pet drugega, ter znova premešamo. Zmes, ki bo imela podobno teksturo kot deodorant v stiku, shranimo v kozarček. Deodorant v velikosti lešnika preprosto nanesemo na prste in ga nežno vmasiramo v pazduhe. Počakamo dve minuti, da se vpije in se oblecimo. Voila! Preprosto, kajne?

Foto: thehealthymaven.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča