Kaj delamo narobe pri čiščenju obraza?

Klavdija Rupar 19.10.2020
pexels-photo-3763999

Skrb za kožo na obrazu ni tako zelo lahka naloga. A obstaja nekaj načinov, s katerimi še dodatno poskrbimo za očiščenost. Predlagamo, da pri naslednjem umivanju bolj pozorno spremljate, ali slučajno počnete spodnje stvari in tako poskrbite za boljši režim in posledično čistejšo, lepšo in bolj zdravo kožo.

Kožo preveč močno drgnete

Če želite očistiti kožo, to ne pomeni, da jo morate močno drgniti. Vaš obraz je delikaten in morate zanj skrbeti čim bolj nežno. Če se vam zdi, da samo roke niso dovolj za čiščenje obraza, preizkusite še kaj drugega.

Foto: Pexels

Uporabljate (pre)vročo vodo

Kaj je boljšega, ko se zjutraj zbudite in si obraz umijete z vročo vodo? Občutek je sicer fantastičen a na žalost na dolgi rok to ni dobra ideja, saj s kože potegnete naravna olja, kar pomeni, da vaša koža postane flekasta in suha, lahko se vam celo pojavijo mozolji. Voda naj bo mlačna ali hladna.

Ne umivate obraza po telovadbi?

Zelo pomembno je, da si obraz umijete pred in telovadbi, da odstranite bakterije in pot, ki bi lahko zamašili vaše pore.

Foto: Pexels

Uporabljate brisačo za telo

Če je možno za čiščenje obraza vedno uporabljajte drugo brisačo kot za telo. Vaša brisača za telo je polna vonjav in bakterij, ki jih očistite s telesa, ko se brišete z njo. Zato obvezno uporabite drugo brisačo.

Obraz čistite več kot dvakrat na dan

Če si obraz čistite več kot dvakrat na teden, odložite čistilo in prenehajte. Preveč umivanja lahko poškoduje naravni zaščitni sistem kože, kar lahko privede do razdražene kože, ki izgubi vlago in se celo hitreje postara.

Foto: Pexels


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča