Hrana, ki nas ščiti pred soncem

Teja Korošec 24.08.2017
Foto: Unsplash

Ribe

Foto: Unsplash

Omega 3 maščobe, s katerimi so bogate ribe kot sta tuna in losos, dokazano preprečujejo nastanek kožnega raka, ki lahko nastane kot posledica prekomerne izpostavljenosti soncu.

Mandlji

Foto: Pexels

Mandlji in nekateri drugi oreščki vsebujejo veliko vitamina E, za katerega so znanstveniki potrdili, da varuje kožo pred škodljivimi učinki sončnih žarkov.

Špinača

Foto: Pixabay

Tudi vitamin C nam pomaga ohranjati zdravo in mladostno kožo. Špinača je zelenjava z visoko vsebnostjo vitamina C in drugimi pozitivnimi vplivi. 

Preberite še: Recept - preprosta slivova marmelada s sivko

Borovnice, maline in robidnice

Foto: Pexels

Antioksidanti delujejo proti prostim radikalom v našem telesu, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti UV žarkom in škodujejo našim kožnim celicam. Maline, robidnice in borovnice so polne antioksidantov, poleg tega pa so zares slastne. 

Jajca

Foto: Pexels

Dnevno konzumiranje vitamina D, s katerim so bogata jajca, naj bi zmanjšalo možnost za razvoj kožnega raka. Bolj kot ocvrta, so priporočena mehko ali trdo kuhana jajca. 

Paradižnik

Foto: Pexels

Paradižnik vsebuje veliko antioksidantov in vitamin C, zato nas bo varoval pred škodljivim vplivom sonca. Letošnje poletje nam je postreglo z velikimi in sočnimi domačimi paradižniki, ki jih lahko pripravimo na sto in en način. Vseeno pa na sončno kremo ne smemo pozabiti. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča