Gua Sha: pomlajevalno masiranje obraza v 10 točkah

Valentina Jarc 11.04.2024
screenshot-2024-04-11-at-10.51.04

Masaža obraza ni samo prijetna, temveč tudi spodbudi prekrvavitev kože in razstrupljanje. Poleg tega učinkuje proti vidnim znakom staranja, saj naj bi bila koža po uporabi bolj elastična, kar pa preprečuje pojav gubic. Kožo na obrazu lahko tapkamo, gnetemo ali božamo. Medtem ko imata gnetenje in tapkanje predvsem učinek poživitve in sta učinkovita proti utrujenosti, je za sproščanje najbolj primerno božanje. Nežno božanje s krožnimi gibi preprečuje stres ter sprošča in pomirja.

screenshot 2024 04 11 at 10.50.56

Masažna ploščica FACEGYM

Poleg prstov lahko pri masaži obraza uporabljamo tudi pripomočke iz kristalov, običajno iz žada (prelepe mint barve) ali roževca (že ime samo pove, da gre za čudovit rožnat kristal). To so majhni, priročni in učinkoviti pripomočki, ki jih boste z lahkoto vključili v svojo vsakodnevno lepotno rutino.

screenshot 2024 04 11 at 10.47.15

Gua Sha dm

Tudi sami smo preverili, če je valjanje oziroma oblikovanje obraza z valjčki in ploščicami Gua Sha resnično učinkovito, in ugotovili, da z rednim valjanjem (vsaj trikrat tedensko po nekaj minut) pospešimo cirkulacijo, zmanjšamo zabuhlost in poživimo kožo obraza. Poleg tega je valjanje samo po sebi nekakšna oblika meditacije in nas posledično sprošča.

screenshot 2024 04 11 at 10.48.20

Masažni valjček KORIKA

Na kaj moramo paziti pri valjanju obraza?

Predpriprava: Pred valjanjem na obraz nanesemo svoj najljubši serum oziroma olje za obraz. 

Smer masaže: Z valjčkom iz kristalov kožo valjate navzgor in vstran; iz sredine obraza proti zunanjim delom obraza; od brade proti ušesu; od notranjega robu oči proti zunanjemu robu (kožo okoli oči valjamo z manjšim delom valjčka. 

Ne pozabite na vrat! Ne pozabite tudi na nego vratu, ki ga še prevečkrat zanemarimo.

screenshot 2024 04 11 at 10.47.54

Masažni kristal Crystallove

Odprt pogled: Sredinec in prstanec položite na zunanji rob obrvi in kožo nežno potegnite nazaj. Spustite (pri tem ohranjajte stik prstov s kožo) in postopek ponovite.

Poslovite se od utrujenega videza: Če ste vedno videti utrujeni, je najprimernejša masažna tehnika tapkanje. Za nekaj minut zaprite oči in s konicami prstov nežno tapkajte po čelu, sencah in licih. 

Sproščujoča masaža: Če v sencih čutite pritisk, ga omilite z nežnimi krožnimi gibi, ki jih izvajate s konicami prstov. Zelo učinkovito je tudi, če konice prstov obeh rok položite na sredino čela in jih nežno vlečete proti lasišču in nazaj.

screenshot 2024 04 11 at 10.47.41

Masažni kristal Crystallove

Rožnat ten kože: Lica in brado masirajte z nežnimi krožnimi gibi. Nežno tapkanje spodbudi prekrvavitev in poskrbi za rožnat ten kože.

Ohlajen ali ogret? Čez noč lahko valjček ali masažne kamne položite v hladilnik, da boste zjutraj z njimi poživili in osvežili kožo. Zvečer jih je priporočljivo nekoliko ogreti in z njimi vtreti negovalne izdelke, saj se tako hranilne sestavine bolje vpijejo. Koža je po vsaki uporabi videti rožnata, lepa in zdrava.


Učinek limfne drenaže: Zaradi limfne drenaže imajo kamni, kot sta žad ali roževec, številne zdravilne učinke, blažijo npr. zabuhlost obraza in razstrupljajo kožo. Poleg tega omilijo podočnjake in gubice, koža pa posledično lahko zasije v vsej svoji naravni lepoti.

Dodaten plus: V kolikor verjamete v kitajsko medicino in blagodejnost poldragih kamnov, boste navdušene tudi nad verjetjem, da naj bi žad odpravljal anksioznost in utrujenost ter ščitil pred negativno energijo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča