Adijo, luskaste ustnice.

CITYLIFE 21.01.2021
ustnice

Da bi vam pomagali do najmehkejših ustnic, ki ste jih kadar koli imeli, smo pobrskali za DIY receptom za popolno naravni piling za ustnice, ki razpokanim in luskastim ustnicam v zimskem času podari novo življenje.

Za izdelavo popolnega pilinga za ustnice, ki nahrani in oživi ustnice, sta bistveni dve sestavini: sladkor in kokosovo olje. Sladkor omogoča nežen piling, ki pomlajuje ustnice, kokosovo olje pa rehidrira izpostavljeno kožo, ki je pozimi velikokrat izsušena in luskasta. Sestavini se medsebojno idealno ujemata, saj z njunim združevanjem dobimo bogato pasto, ki jo lahko na ustnicah pustimo učinkovati dalj časa. Če pasti dodamo še med in cimet, bomo dosegli še več. Takšen piling ima dodatne super moči, saj ima med zaščitne hranilne lastnosti, cimet pa poveča prekrvavitev v ustnicah.

Sestavine za piling za ustnice, ki ga lahko pripravimo doma:

  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlica medu
  • 1 čajna žlička nerafiniranega kokosovega olja
  • 1/4 čajne žličke cimeta ali 5 kapljic cimetovega olja

Navodila

V majhno skledo stresemo vse sestavine in nežno premešamo. Ko dobimo homogeno zmes, jo nanesemo na ustnice in pustimo delovati nekaj minut. Ne skrbite, če piling pride v usta, saj je le ta naraven in celo okusen. Po nekaj minutah ustnice nežno zdrgnite in sperite. Po negi ustnice natrite s kokosovim oljem ali vašim najljubšim balzamom za ustnice.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča