6 DIY pilingov za telo

Gabrijela Vrbnjak 17.06.2020
powder-in-bottle-1499514

Za mehko in svetlečo kožo je najbolje izbrati naravne domače sestavine. Sledijo domači recepti za 6 čistilnih pilingov za različne tipe kože.

Piling z naravnimi eteričnimi olji in morsko soljo

Sestavine: 130 g fino mlete morske soli, 2 ali 3 žlice kokosovega olja, 4 limete, 20 kapljic eteričnega olja limete.

Postopek: Če iščemo piling za telo, ki nam bo pomagal pomiriti kožo in nas osvežiti, si naredimo prav tega. Morska sol ni tako nežna kot sladkor, je pa odlična za odstranjevanje odmrlih kožnih celic v kombinaciji z vlažilnim kokosovim oljem, eteričnim oljem in limeto. Ta piling lahko spravimo v luštni kozarček ter naredimo zabavno in praktično darilo.

Piling s kumaricami

Sestavine: 130 g belega sladkorja, 4 žlice kokosovega olja, 4 kapljice evkaliptusovega olja, 5 rezin kumaric, 5 listov mete.

Postopek: Če se želimo počutiti kot v toplicah, si pripravimo piling s kumaricami, ki nas bo pomiril, poleg tega pa bo dišal čudovito. Vse sestavine razen sladkorja damo v blender in zmešamo, potem dodamo še sladkor in ponovno na hitro zmešamo (ne več kot za 5 sekund). Zmes damo v skledo, piling nanesemo na čisto kožo. Piling zrnca sladkorja in hladne kumare bodo pomagali, da bo koža ob izpiranju očitno mehkejša.


Piling za občutljivo kožo z ovsenimi kosmiči

Sestavine: 30 g ovsene kaše, 1 čajna žlička medu, 2 žlici vode.

Postopek: Glavna sestavina tega pilinga je ovsena kaša, ki deluje pomirjujoče, protivnetno ter pomaga minimizirati odmrle kožne celice in hidrirati suhe dele. V kombinaciji z nekaj vode in medu dobimo super piling za našo kožo.


Piling s kavo

Sestavine: 30 g mlete kave, 1 žlica olivnega olja, 2 žlici rjavega sladkorja.

Postopek: Ko kavni piling nežno nanesemo na telo (opomnik: ne po obrazu), mleta kava pomaga zmanjšati pojav pigmentnih madežev, poškodb sonca in celulita. Postopek priprave je enostaven: vse sestavine zmešamo v majhni skledici, dokler ne dobimo zmesi gostote paste - če je zmes vodena, dodamo še nekaj rjavega sladkorja.


Piling za suho kožo

Sestavine: 5 žlic mangovega masla, 2 žlici karitejevega masla, 2 žlici kokosovega olja, 6 žlic kristalnega sladkorja.

Postopek: Če imamo suho kožo, je zelo priporočljivo, da si piling pripravljamo doma in iz naravnih sestavin. Tale predlog vsebuje mlet sladkor, vlažilna masla in olja, ki bodo koži dale kremasto, mehko strukturo. Piling, ki je v bistvu kot krema, lahko nanesemo na čisto osušeno kožo in pustimo, da deluje čez noč. 


Piling s sladkorjem za sijočo kožo

Sestavine: 130 g belega sladkorja, 130 g rjavega sladkorja, 60 g kokosovega olja, 60 g olivnega olja.

Postopek: Za sijočo kožo si pripravimo piling s sladkorjem, kombinacija belega in rjavega sladkorja je glavna sestavina tega pilinga. Ko dodamo še kokosovo in oljčno olje pa poskrbimo za dovolj vlažnosti. Vse sestavine zmešamo in piling nežno vtrimo na čisto suho kožo. Ko piling splaknemo, kožo še dodatno navlažimo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča

ZEMONO+

ZEMONO+

Slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič, imetnik Mihelinove zvezdice je na ... Več