5 NAMIGOV ZA MANJ IZSUŠENO KOŽO

Klavdija Rupar 12.07.2018
Foto: Unsplash

Suha koža je lahko posledica bolezni, ali pa se z njo srečujete v različnih letnih časih. Pozimi, ko je zrak zunaj mrzel, v domovih pa topel in suh ali poleti, ko se vsakodnevno izpostavljamo sončnim žarkom in se kopamo v slani vodi. Pripravili smo vam 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali v boju proti izsušeni koži

Prenehajte z uporabo spreja za utrjevanje

Medtem, ko se vam zdi precej enostavno, da obraz popršite s sprejem za utrjevanje, ko končate z nanašanjem ličil, je potrebno paziti, saj vsi spreji niso narejeni enako, večina pa vsebuje alkohol.

Te spreji delujejo na takšen način, kot lak za lase deluje na lase in povzročijo sušenje kože in srbečico. Če ne morete brez njega, izberite brezalkoholno različico, ki bo vašo kožo navlažila. 


Uporabite antiage izdelke, ki ne vsebujejo retinola

Možno je, da pri nakupu antiage izdelkov niste niti opazili, da vsebujejo retinol in se ne zavedate, kakšne posledice ima prepogosta uporaba za vašo kožo. Retinol povzroči, da se odlupi zgornja plast kože, posledica tega pa je suha in luskasta koža. 

Preberite sestavine, ki jih izdelek vsebuje in tako odkrijte, ali je retinol tisti, ki vam povzroča suho kožo. Če ugotovite, da je težava v tem, kreme nekaj časa ne uporabljajte in pustite koži dihati,  vmes pa raje uporabite nežno vlažilno kremo, ki ne bo dražila kože.

Ne nanešajte debelih plasti pudra

Če zjutraj na kožo naneste debelo plast pudra, se bo vaša koža izsušila precej hitreje. Namesto suhega pudra raje izberite tekočo ali kremasto podlago, ki se bo bojevala proti izsušenosti. Poskrbite tudi, da ste s pudrom čim bolj varčni in ga ne nanesete preveč. 


Bolj pogosto naredite piling obraza

To je logičen korak, a če ga pogosto izpuščate, koža hitro lahko postane polna lusk. Pomembno je, da s kože odstranite mrtvo povrhnjico kože, še bolj pomembno pa je, da izberete pravi izdelek, ki ne povzroča draženja. Izberite takšnega, ki ne bo preveč agresiven in bo bolj kremaste teksture. 

Izberite pravo masko za obraz, ki vam ne bo izsušila kože

Če je vaša koža že po naravi bolj suha in občutljiva, izberite masko, ki je primerna za takšen tip kože. Večina mask kot glavno sestavino uporablja oglje ali glino, ki sicer očisti kožo nečistoč, a obenem koži odvzame potrebna olja. To lahko poskrbi, da je koža razdražena in luskasta. 


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča