5 korakov do kože brez podočnjakov

Klavdija Rupar 01.06.2020
pexels-photo-3762666

Dolgi dnevi pred računalnikom, ki so se med karanteno še podaljšali lahko hitro vodijo do povečane utrujenosti, to pa povzroči vedno večje in temnejše podočnjake. A kako se jih znebiti? Spodaj nekaj idej in načinov, s katerimi se bomo za vedno poslovili od njih.

Kupimo primerno kremo za okoli oči

Za tiste, ki ste se navajeni boriti s temnimi podočnjaki je to samoumevno, za tiste, ki se z njimi srečujete prvič, pa je to vsekakor še ne raziskano področje. Za takšno vrsto podočnjakov so najboljše kreme z lahko teksturo, ki se zlahka in hitro vpijejo v kožo in vplivajo na prekrvavitev. Sestavine, ki so nam prioriteta so hialuronska kislina in kofein, ki krči žile ter s tem zmanjšuje vidnost podočnjakov. Občasno si lahko naredimo tudi obkladek s pomočjo ohlajenega čaja.

Foto: Pexels

Vključimo masažo v vsakodnevno rutino

Poleg masaž, ki jih lahko izvajamo po celem obrazu in vratu, obstajajo tudi prav posebne tehnike in orodja, ki se uporabljajo samo za predel okoli oči. Pripomočki, ki tukaj uporabljajo mikrotoke, imajo prednost pred našimi prsti, še posebej, če jih pred masažo pustimo v hladilniku za dodaten učinek. 

Foto: Pexels

Obvezna SPF zaščita tekom dneva

Se sprašujete, kakšna je povezava med modro svetlobo z zaslona in SPF zaščito? Svetloba povzroči škodo, zato je krema za sončenje zelo pomembna, obenem pa kožo zaščiti tudi pred drugimi vzroki staranja in pred nastankom temnih kolobarjev. Njena uporaba bo kožo zaščitila tudi pred vsakodnevnim stresom. Območje okoli oči večkrat spustimo, zato bodimo nanj še posebej pozorni. 

Foto: Unsplash

Zaužijmo živila, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami

Živila z omega-3 maščobnimi kislinami so losos, mandlji, orehi, avokado, oljčno olje pa tudi chia semena in lanena semena. Takšna živila ugodno vplivajo na krvni obtok in pomagajo preprečiti nastanek temnih krogov pod očmi in okoli njih. 

Foto: Unsplash

Razmislimo o antihistaminiku

V tem času ima veliko ljudi velike težave z alergijami, ki so lahko precej slabše kot le kihanje. Zaradi alergij si nenehno drgnemo oči, kar samo po sebi vodi v temne kolobarje, če pa v mešanico dodate več ur, porabljenih pred zaslonom, dobite recept za katastrofo. Zavedati se moramo tudi, da alergije še oslabijo celoten organizem. Posvetujmo se z zdravnikom ali pa si antihistaminike kupimo v lekarni, vendar se prej vedno dobro pozanimajmo o njih.

Foto: Unsplash

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča