Zavrtimo se v ritmu dobrodelne rumbe

Pika Zrim 11.05.2021
rotary ples

Štipendije Rotary kluba Ljubljana že od leta 1989 spodbujajo in nagrajujejo študij mladih na poti k najvišjim ciljem. 

Čeprav Rotary klub Ljubljana ne more tradicionalnega Velikega rotarijskega plesa odplesati v Unionski dvorani, želi z virtualnimi plesnimi koraki spodbuditi k dobrodelnosti in podpori mladim, ki nas, verjetno še bolj kot leta poprej, potrebujejo tokrat. »Letos se ogrevamo in vadimo, prihodnje leto bo oder samo naš. Poskrbimo, da bodo naši letošnji koraki utrli pot prihodnosti številnim talentom,« dodajajo rotarijci.

Skupaj z vrhunskim plesnim učiteljem Urošem Andičem smo že osvojili osnove dveh plesov – počasnega valčka in hitrega fokstrota, tokrat pa se bomo zavrteli v ritmu živahne rumbe. Če ste morda zamudili prvi in drugi ples si ju lahko ogledate na povezavah. 


Tretji od treh – živahna rumba

»Rumba predstavlja objeme, ljubezen, prijateljstvo«, pove Andič. Rumba izvira iz plesa, značilnega za plemena Južne Nigerije. Od tam so jo preko Špancev prinesli na Kubo. Vsebuje veliko različnih ritmov, najbolj izrazita pa sta afriški in karibski ritem. Rumba je na videz dokaj počasen ples, z izrazitim gibanjem bokov in rotacijo. 

Tudi vi lahko postanete del prihodnosti odličnih in talentiranih. V sklad za štipendijo lahko poleg nakazila na transakcijski račun prispevate tudi s SMS sporočilom s ključno besedo VRP10 poslanim na številko 1919 in prispevate 10 eur.

ROTARY KLUB LJUBLJANA, Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana 

TTR: SI56 0201 0009 2221 746 

Namen: Humanitarni prispevek za Rotary štipendijo 

Koda namena: CHAR 

Sklic : 00 2021-1

"Na razpis za štipendiranje smo prejeli več kot 20 odličnih prijav, in z vašo pomočjo bomo lahko tudi letos podprli najboljše med najboljšimi,« zaključi Marko Golob, predsednik Rotary kluba Ljubljana

www.rotary-klub-lj.si

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča