Svetovno znana metal skupina obiskala Postojnsko jamo

CITYLIFE 04.02.2020
Foto: arhiv Postojnska jama

Ameriška skupina Slipknot je dobitnica Grammija (2006) in kar sedemkratna nominiranka zanj! Shawn Crahan, eden od ustanovnih članov skupine, Jay Weinberg, najmlajši član in sin znanega bobnarja Maxa Weinberga (E Street Band Brucea Springsteena, oddaja Conana O'Briena) ter zadnji pridruženi član Michael Pfaff so si Postojnsko jamo ogledali v sklopu VIP obiska. 

Foto: arhiv Postojnska jama

Na turneji po Evropi so si vzeli nekaj ur oddiha in jih na izrecno željo Shawna Crahanapreživeliv podzemnem raju. Člani skupine so bili navdušeni nad Postojnsko jamo in njenimi zgodbami, v kapniških strukturah pa so – kot bi bilo pričakovati – videli predvsem različne podobe. Crahan je v jami celo premišljeval o povezavah z umetniškim delom in navdihom znamenitega H. R. Gigerja, ki je prejel oskarja za svoje delo pri filmu Alien. Čeprav je Jay Weinberg jami posvetil tudi objave na svojem Instagramu, so fantje dokazali, da so tudi nostalgiki, saj sta si mlajša člana v jami vzela čas za pošiljanje kartic iz edine jamske pošte na svetu. 

Po obisku jame so se vsi trije vpisali v Knjigo slavnih obiskovalcev in prevzeli protokolarna darila, ki bodo našla mesto v njihovi muzejski zbirki.

Foto: arhiv Postojnska jama

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča