Obiščimo Junij v Ljubljani

CITYLIFE 03.06.2020
junij v ljubljani

Na 12. festivalu Junij v Ljubljani si bomo lahko ogledali gledališke in plesne predstave različnih umetniških zvrsti, s katerimi bodo ustvarjalci predstavili odlično produkcijo javnih zavodov in nevladnih organizacij s področja kulture in umetnosti. Dopoldanski in popoldanski dogodki bodo že tradicionalno namenjeni otroškim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom za odraslo publiko.Kaj ponuja letošnji Junij v Ljubljani

Festival se bo začel v četrtek, 11. junija, ko bodo v ospredje postavljeni najuspešnejši ljubljanski devetošolci. Ti se bodo po zaključku osnovnošolskega izobraževanja podali poletju in novim izzivom naproti, še prej pa pokazali svoje vrhunske glasbene talente.

V naslednjih dneh bodo sledile različne predstave za otroke, ob večerih pa bomo lahko prisluhnili Big bandu orkestru Slovenske vojske z gostjami Nuško Drašček, Jano Šušteršič in Neisho ter si ogledali predstave SNG Opera in balet Ljubljana.

Ogled vseh predstav je brezplačen. Festival bo potekal ob upoštevanju priporočil in ukrepov Vlade RS in NIJZ, zato bo med drugim omejeno število sedežev.  

Brezplačne vstopnice za ogled posameznih predstav lahko na blagajni Festivala Ljubljana pri Križankah prevzamete od torka, 2. junija 2020 naprej.Foto: Dunja Wedam


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča