FOTOGRAFSKA RAZSTAVA ALAN GELATI: I SHADOW

Helena Peterlin 01.07.2021
rutger-hauer

“Sence in svetloba se s tehnologijo zajamejo v trenutku, ljudje, telesa in moda pa skozi njih postanejo prave ikone.”

Igralka Cate Blanchett za revijo Harper's Bazaar. (London, Anglija, 2017)

Fotografije priznanega fotografa Alana Gelatija so bile objavljene v revijah, kot so Harper's Bazaar, italijanski Vogue, ID, Citizen K, Vanity Fair, Amica, Glamour, Sunday Times, InStyle. Med naročniki njegovih fotografij za oglase pa so L'Oréal, Hublot, Givenchy, Blumarine, Chopard in še mnogi drugi.
Voznik formule 1 Lewis Hamilton za revijo Sportweek. (Milano, Italija, 2019)Igralec Rutger Hauer, posnetek za projekt Fishlove – kampanje za ozaveščanje o prelovu rib in uničujočih ribiških praksah. (Amsterdam, Nizozemska, 2019)

Od 01. jul do 29. avg 2021, od 9:00 do 20:00, Palacij in Stanovska dvorana, Ljubljanski grad

Alan Gelati se je rodil v Milanu, kjer je obiskoval šolo Civica Scuola di Fotografia ter študiral estetiko in umetnostno zgodovino na akademiji Brera. Leta 1998 se je preselil v London, kjer je začel delati kot fotograf za dražbeno hišo Christie's; ta izkušnja mu je omogočila, da je izpopolnil svojo tehniko fotografiranja slik, kipov, antikvitet in interierjev. Kot navdušenec nad umetnostjo se je tudi udeleževal tečajev o umetnostni zgodovini in kritiki, ki jih je hiša Christie's organizirala za svoje umetnostne strokovnjake in antikvarje. Potem ko je zapustil Christie's, je pričel izpopolnjevati temelje svoje prihodnje kariere samostojnega umetnika. Alanova dela so bila objavljena v revijah, kot so Harper's Bazaar, italijanski Vogue, ID, Citizen K, Vanity Fair, Amica, Glamour, Sunday Times, InStyle. Med naročniki njegovih fotografij za oglase pa so L'Oreal, HUBLOT, Givenchy, Blumarine, Chopard in še mnogi drugi.
Alan Gelati – avtoportret avtorja.
ljubljanskigrad.si

Izbor urednika