Kako v prostor vnesti svojo osebnost?

Klavdija Rupar 08.09.2021
pexels-photo-245208

Ne glede na to ali opremljate najemniško stanovanje, v katerem boste ostali kratek čas, ali pa svoj dom, v katerem nameravate preživeti celo življenje, v vsakem primeru vam predlagamo, da v svoje domovanje prinesete svojo osebnost. Dom je namreč prostor, v katerem se dogajajo magične stvari in edino pravilno je, da ga opremite tako, da se v njem počutite prijetno in zadovoljno.

Kako v prostor prinesete svojo osebnost?

Umetnine

Lahko so to dela znanih umetnikov, lahko so to vintidž fotografije, ali pa fotografije vas in vaših družinskih članov, ki ste jih nabrali skozi leta. Če ste navdušeni nad potovanji, si lahko tudi na vsakem izmed izletov ali dopustov kupite sliko, ki vas bo spominjala na obisk druge države. Izberite umetnost, ki prikazuje vašo osebnost in bo vašemu doma dodala značaj.

pexels-photo-2082087

Spominke spremenite v dekor

Namesto da kupujete drage dekorativne izdelke, spominke spremenite v dekor. Uokvirite znamko iz najljubšega potovanja, kupite barvne vžigalice in jih preložite v lonček, obesite fotografije, ali pa vstopnico iz najljubšega koncerta spremenite v podstavek na mizi. Naj bo vaš dom živahen in pisan ter poln lepih spominov.

Zelene rastline

Sveže rastline so vedno dobrodošle, saj vas bodo v trenutku spravile v boljšo voljo in počutje. Poleg tega bodo poskrbele za bolj čist zrak v prostoru, zelena barva pa bo v prostor prinesla barvo teksturo in svežino. Če vas skrbi, kako boste skrbeli za rastline, enostavno kupite umetne.

Pokrijte okna

Imate na oknih stare rolete, ki celoten videz domovanja pogršajo? Potem je čas za nakup novih. Če želite z njimi tudi poživiti prostor, vam priporočamo, da namesto žaluzij ali rulet kupite zavese različnih barv, ki bodo v prostor dodale svežino in pisane barve. 

pexels-photo-3797991

En kos pohištva

Čeprav ste omejeni z denarjem, vam priporočamo, da si privoščite en kos pohištva, ki bo takoj padel v oči in bo predstavljal središče vašega domovanja. Najbolj primeren je kavč, na katerem boste preživeli lene večere doma, se družili s prijatelji in preživljali prosti čas s svojim partnerjem. Izberite teksturo in barvo, ki se bo enostavno kombinirala z vašim ostalim pohištvom in dekorjem ter si privoščite pravi statement kos.

pexels-photo-1643383


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča