Interier - Toplina prazničnega doma

Valentina Jarc 18.12.2019
Interier - Toplina prazničnega doma

Božična dekadenca

Ni skrivnost, da je lahko praznično okrasje kar se da dramatično. In to z dobrim razlogom. Njegova močna prezenca ustvari vabeč pristan, v katerega se v temačni sezoni rada zateče celotna družina. Najbolj sofisticiran božični trend ne pretirava z živobarvnimi okraski, a je kljub temu vse prej kot monoton. Z bogatimi barvami draguljev, mehkimi odejami, žametnimi okraski, dekorativnimi šatuljami, ekstravagantnimi dišečimi svečami in zlatimi leščerbami v našem domu ustvarja videz luksuzne gorske koče, ki v mrzlih decembrskih dneh postane naš najljubši vir toplote in sproščanja.

Foto: H&M

Udobje "hygge"

Skandinavci verjamejo, da se ključ do srečnega življenja in udobnega doma skriva v majhnih stvareh. Najmanjši detajli so tisti, s pomočjo katerih v domu ustvarimo resnično prijetno ozračje, ki je v hladnih mesecih še kako dobrodošlo. Severnjaški praznični trend je nadvse preprost. Kombinaciji zbledelega lesa, toplih kožuščkov, nežne razsvetljave, retro silhuet in DIY božičnih drevesc iz naplavljenega vejevja naj se pridružijo keramika, okraski, zavijalni papir ali pa zgolj mrvice za piškote v tradicionalnih rdečih odtenkih.

Pom pom … Igriv božični trend

Najbolj zabaven božični trend je navdihnil tradicionalni božič Južne Amerike. Raznobarvnim girlandam, venčkom in okraskom iz mehkih cofov pom pom se pridružujejo prisrčne lame z bleščečimi kožuščki, izvezene božične nogavice in okraski, posuti z nešteto kovinskimi bleščicami.

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča