Priljubljene slovenske TV - serije

Klavdija Rupar 19.02.2023
jachef

Sicer vam vsak mesec pripravimo seznam novih serij, ki prihajajo na priljubljeno platformo Netflix, ampak v zadnjih letih smo tudi v Sloveniji lahko priča zanimivim in tudi izredno dobrim slovenskim serijam. In škoda bi bilo, da bi ostale spregledane. 

Zato smo tokrat pripravili članek o najbolj priljubljenih slovenskih serijah.

Ja, Chef!

Komična serija Ja, Chef! se dogaja v znameniti prestižni restavraciji "Chateau de Philippe" v središču Ljubljane, v kateri vlada chef Ljubomir Bohinc, ki ga vsi kličejo kar Chef. Ponosno vlada na svojem kulinaričnem prestolu in pod seboj ima mnogo ljudi, ki morajo prenešati njegovo ekscentričnost. Upreti se mu upa le vodja restavracije Pika. V začetni sezoni se ekipi pridruži mladi kuhar Luka, ki mora še dokazati svojo kuharsko genialnost. Spletke in ljubezenski zapleti, a na koncu se vedno skupaj soočijo z neprijetno situacijo. Epizode so na ogled na voyo, trenutno je šest sezon.

Foto: imdb

Primeri inšpektorja Vrenka

Izvirna slovenska kriminalna nadaljevanka Primeri inšpektorja Vrenka, ki je nastala po romanih Avgusta Demšarja. V glavni vlogi detektiva Martina Vrenka nastopa Dario Varga. Dogajanje je po večini postavljeno v Maribor, ena sezona pa je razdeljena na šest delov, po dva dela sta namenjena enemu raziskovanju umora. V ospredju so umori, ki jih inšpektor s pomočjo svojih sodelavcev raziskuje. Na RTV se je pred kratkim končala druga sezona, sta pa obe sezoni na voljo na RTV 365.

Foto: RTV

Gospod profesor

Gimnazijski profesor kemije in fizike Samo Demšar je izjemen pedagog in vedno na strani dijakov. Osebnostno je večni mladenič in po duši sam še vedno najstnik, zato z lahkoto razume svoje učence. Se pa večkrat znajde v težavah, tudi zaradi tega, ker je ženskam vsaj tako všeč, kot so one njemu. Sprva je videti, da bo izjema nova profesorica na gimnaziji, slovenistka Klavdija Jaklič, ki z veseljem sodeluje pri Samovem reševanju najrazličnejših zagat, s katerimi se soočajo odraščajoči dijaki. Trenutno se na voyo.si predvaja druga sezona.

Foto: imdb

Jezero, Leninov park in Dolina rož

Kriminalke, ki nastajajo pod umetniško roko enega naših najbolj znanih avtorjev Tadeja Goloba, so bile predelane tud v serije. Prva sezona se je posvečala samo knjigi Jezero, ki je bila po prebranem romanu takojšen hit. Sledila je še druga sezona, v kateri so bili trije deli namenjeni drugemu delu knjig z naslovom Leninov park in trije deli knjigi Dolina rož. V vseh glavni kriminalist Taras Birsa, ki ga igra Sebastian Cavazza, raziskuje raznolike umore, ki so se zgodile v Ljubljani ali njeni okolici. 

Foto: imdb

Rdeča kapica

Poleg Goloba in Demšarja je pred dvema letoma znana pisateljica kriminalnih romanov postala tudi Irena Svetek, ki je slovensko javnost navdušila s svojim prvencem Rdeča kapica, v kateri prepleta tako nasilje, psihologijo kot krut umor. Na Pro Plus bo kmalu izšla tudi serija po knjigi, za katero je Svetkova napisala tudi scenarij. Pa da vidimo, ali se kriminalke bolje gledajo na POP TV ali na RTV.

Foto: Beletrina

Ste si katero od teh serij že ogledali?

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika