Praznični filmi

CITYLIFE 11.12.2020
filmi

Čas migetajočih lučk in ostalega prazničnega dekorja, ki v mestu in doma pričarajo magično vzdušje. Decembrski tradiciji se pridružujejo nostalgične božične pesmi, ki jih najraje poslušamo med peko hrustljavih piškotov, vse skupaj pa do popolnosti zaokrožijo praznični filmi, ki v nas prebudijo vesele spomine na otroštvo in praznično obdarovanje. Čeprav bodo letos prazniki malce drugačni, si lahko brezskrbno božično vzdušje še vedno pričaramo z ogledom filmov, ki nas bodo popeljali daleč stran, v pravljično okrašena tuja mesta, med zasnežene strmine in pred tople kamine, kjer ne poznajo koronavirusa. Zavijte se torej v toplo odejo, skuhajte svoj najljubši topel napitek in se podajte v nostalgično obarvan fantazijski svet s temi 10-imi (klasičnimi in indie) prazničnimi filmi!

Holidate (2020)
Neznanca, ki se naveličata, da sta za praznike vedno samska, se domenita, da sta si čez celo leto platonski plus ena. Na tej poti pa vendarle začutita nekaj več.

The Holiday (2006)
Romantični film o dveh ženskah, ki med božičnimi prazniki zamenjata domove in pri tem najdeta pravo ljubezen. Dekadentna praznična pripoved z bleščečo zasedbo - v filmu nastopajo Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet in Jack Black.

Carol (2015)
Tematsko nadvse napreden film z Rooney Mara in Cate Blanchett v glavni vlogi je prava poslastica za oči. Zgodba govori o dveh ženskah, ki se zaljubita na Manhattanu v 50. letih.

Bridget Jones's Diary (2001)
Glavno junakinjo spremljamo na popotovanju skozi minsko polje družinskih srečanj, kariernih dram in obupnih zmenkov. Simpatična romanca, ki optimistično popelje v novo leto.

Love Actually (2003)
Razprava o tem, ali je Love Actually najbolj romantičen film vseh časov, še vedno divja. Gre za dobro oblikovano zgodbo o več ljubezenskih zgodbah, ki imajo za ozadje kopico božičnih lučk in prazničnega dekorja.

Serendipity (2001)
Romantična komedija z John Cusackom in Kate Beckinsale v glavnih vlogah je topla, prijetna in sladka kot vroč kakav. Pripravite se na prisrčne prizore drsanja, dobro glasbeno podlago in premiso, da je ljubezen utelešena usoda.

Metropolitan (1990)
Whit Stillmanov klasični indie film se osredotoča na skupino mladih pripadnikov višjega sloja na Manhattnu v času debitantske sezone (december). Gre za družbeno kritiko in študijo značajev, polno smešne ironije in seveda romantike.

Die Hard (1988)
Zgodba o razvezi in ponovni spravi med terorističnimi grožnjami na božični večer predstavlja policaja Johna McClanea (Bruce Willis) kot prazničnega junaka. Pustolovščina, ki postavlja vprašanje: Ali se lahko človek v isti noči spopade s teroristi in reši svoj odtujeni zakon?


Four Chistmases (2008)
Film sledi srečno zaljubljenemu paru, ki nimata nikakršne želje po poroki. Ko sta prisiljena odpovedati počitniški oddih v tropih in se udeležiti vseh štirih družinskih ekscentričnih dogodkov, sta pahnjena v vrtinec smešnih prigod.


While You Were Sleeping (1995)
Sandra Bullock, oblečena v pletene puloverje 90-ih, se v tej družinski komediji zmotne identitete zaljubi v Billa Pullmana. Čudovit ljubezenski film, ki je iz Bullockove naredil superzvezdo.


Izbor urednika