Nove serije in epizode, ki na Netflix prihajajo to jesen

Gabrijela Vrbnjak 12.10.2020
emily in paris

Pričakujemo odlične serije za vse okuse - razkošno predelavo priljubljenega gotskega romana Daphne du Maurier iz leta 1938, v serijah epizod Rebecca. Zgodbo je na zaslonu prvič predstavil Alfred Hitchcock leta 1940. Da ne omenjamo prihajajoče četrte sezone kraljevske drame, nove epizode serije The Crown, ki prihajajo 15. novembra, s prvim nastopom princese Diane, ki jo je zaigrala zvezda oktobrske naslovnice britanskega Vogue, Emma Corrin.

The Queen’s Gambit (23. oktobra)

Slavno stilizirana in neomajno temna serija, The Queen’s Gambit, v sedmih delih Scotta Franka in Alana Scotta spremlja nemirno mlado siroto, ki se je spremenila v šahovsko čudežno deklico (Anya Taylor-Joy), ki se ujame v past pomirjeval, ko si prizadeva osvojiti šah - primarno moško področje. Psihološki triler, postavljen v 50. leta prejšnjega stoletja, v čas hladne vojne, obljublja, da bo prežet z nostalgijo, pastelnimi odtenki estetike tega obdobja, hkrati pa s prikazom notranje travme in izolacije protagonista.


Selena: The Series (na voljo še v letu 2020)

Serije o Seleni temeljijo na resničnih dogodkih. Selena Quintanilla-Pérez je zaslovela kot najstnica in postala ena najbolje prodajanih latino umetnic vseh časov, preden jo je pri njenih 23. letih umorila bivša medicinska sestra in predsednica njenega kluba oboževalcev, Yolanda Saldívar. Serije so produkcijsko delo pevkine družine, osrednjo vlogo pevke pa nosi igralka Christian Serratos.


Enola Holmes (že na voljo od 23. septembra)

Millie Bobby Brown igra najstniško detektivko Enolo Holmes, sestro Mycrofta (Sam Claflin) in Sherlocka Holmsa (Henry Cavill) v priljubljenem žanru detektivk. Po izginotju njene ekcentrične mame (Helena Bonham Carter), pusti šolo in se odpravi na sled raziskovanja maminega izginotja. V procesu raziskovanja postane pronicljiva detektivka, pričakujemo lahko domiselno kostumografijo in svež, feminističen prevzem žanra.


The Crown (15. november)

Poleg preobrazbe Gillian Anderson v strašno Margaret Thatcher dobimo v 4. sezoni The Crown prvi vpogled v Emmo Corrin kot svežo princeso Diano. Olivia Colman, Helena Bonham Carter in Josh O’Connor se vračajo kot člani kraljevske družine v nemirnem obdobju, ki zajema turbolentno zaroko princa Charlesa in poroko z Diano leta 1981, stavko rudarjev leta 1984 in proteste leta 1990.


Emily in Paris (že na voljo od 2. oktobra)

Romantična komedija Emily in Paris je delo avtorja filma Sex and the City (Darren Star) in naj bi bila ena izmed najlahkotnejših serij te jeseni. V deseti epizodi je ambiciozna Emily (Lily Collins) v središču pozornosti. Preseli se v francosko prestolnico, da bi delala za prestižno marketinško podjetje. Med posodabljanjem njihove strategije za družabna omrežja in spoznavanjem s sodelavci najde čas za zabavo, pogosto oblečena v vrhunske kose ikonične stilistke Patricie Field.


Rebecca (21. oktober)

Serija Rebecca sloni na gotski zgodbi Daphne du Maurier iz leta 1938. Rebecca govori o romanci v Monte Carlu med simpatičnim vdovcem, Maxim de Winter (Armie Hammer), in njegovi novi ženi (Lily James). Ko prispejo na Manderley, posestvo družine de Winter, se naivna in neizkušena nova gospa de Winter zapleta v spletke in sence svoje predhodnice, elegantne in urbane Rebecce, katere duh še živi na posestvu in v očeh zlovešče gospodinje Mrs. Danvers (Kristin Scott Thomas).


Izbor urednika