Februarske filmske novosti v naših kinih

Anja Mrevlje 02.02.2020
EMMA

Pester filmski program vključuje filme raznolikih žanrov, zato da bo prav vsak obiskovalec našel nekaj zase. Novost je tudi, da v mesecu februarju v Koloseju svoja vrata odpira Dvorana slovenskega filma, v kateri bo vsak dan v letu na sporedu najmanj ena projekcija slovenskega filma.

Izbrali smo nekaj filmskih novosti:

FANTAZIJSKI OTOK (Fantasy Island)
nadnaravna grozljivka/pustolovščina
V Koloseju od 13. februarja 2020.
Fantazijski otok vam pričara življenje, o kakršnem od nekdaj sanjarite. Tu je vse mogoče in tu se uresničijo celo najbolj nenavadne in neverjetne sanje. Na otoku gospod Roarke v razkošnem, odmaknjenem tropskem letovišču uresničuje skrivne želje svojih gostov. Ko pa se čarobna doživetja spremenijo v nočno moro, morajo gostje razrešiti skrivnost otoka, da bi se lahko rešili.

JEŽEK SONIC (Sonic the Hedgehog)
drama
V Koloseju od 13. februarja 2020.
Ježek Sonic je najhitrejši ježek, ki po nesrečnem naključju zaide na Zemljo. Med pustolovščinami na našem planetu se spoprijatelji s policistom Tomom Wachowskim (James Marsden) in skupaj se podata v boj proti zlobnemu dr. Robotniku (Jim Carrey), ki skuša ugrabiti ježka Sonica in prevzeti njegove supermoči, da bi zavladal svetu.

BLOODSHOT (Bloodshot)
akcijska pustolovščina
V Koloseju od 20. januarja 2020.
Ray Garrison je ubiti elitni vojak, ki ga korporacija Rising Spirit Technologies, ki proizvaja orožje, s pomočjo posebne nanotehnologije ponovno oživi. S pravo vojsko tehnoloških presežkov v žilah postane Ray neustavljiva sila. Vendar pa imajo nove sposobnosti tudi svojo ceno. Korporacija, ki ga je oživila, zdaj nadzira njegovo telo in um. Čeprav je prežet z vrsto osupljivih novih sposobnosti, zdaj trpi zaradi popolne izgube spomina in poskuša odkriti svojo identiteto, pa tudi razliko med resnico in manipulacijami, ki se skrivajo za korporacijo. Pri tem mu pomaga skrivna ekipa drugih "nadgrajenih" kolegov.

EMMA (Emma)
komična drama
V Koloseju od 20. februarja 2020.
Lepa, pametna, bogata in samska Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy),  je popolnoma zadovoljna s svojim življenjem. In nič je ne zabava bolj, kot vmešavanje v romantična življenja prijateljev in znancev. Toda ko ignorira nasvet svojega dobrega prijatelja Knightleya, se njeni načrti ne iztečejo tako, kot si je zamislila. Med reševanjem ljubezenskih dilem drugih, ji zmanjkuje časa in modrosti za ugotovitev, da se je tudi sama z nekom romantično zbližala.

KLIC DIVJINE (The Call of the Wild)
družinska pustolovščina
V Koloseju od 20. februarja 2020.
Film, posnet po priljubljenem romanu Jacka Londona z istim naslovom, je zgodba o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom. Sledi življenju psa Bucka, ki živi lagodno življenje hišnega ljubljenčka  v sončni Kaliforniji, dokler ga ugrabijo in odpeljejo na Aljasko. Tam izkusi težko življenje, ki zopet dobi smisel, ko spozna Johna, ki zanj skrbi z veliko naklonjenostjo in ne pričakuje ničesar v zameno. Med njima se razvije prijateljstvo brez meja, ki tako Johnu kot tudi Bucku pomaga pri premagovanju ovir in življenjskih preizkušenj.

NEVIDNI ČLOVEK (The Invisible Man)
z.f. psihološki triler /grozljivka
V Koloseju od 27. februarja 2020.
Cecilia Kass je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom. Neke noči ji s pomočje sestre, prijatelja iz otroštva in njegove najstniške hčerke uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin naredi samomor in ji zapusti velikodušen del njegovega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča