Bridgerton - ko opravljivka sreča Downton Abbey

Klavdija Rupar 08.01.2021
netflix

Na Netlifxu se je serija začela predvajati na božič, v njej pa Lady Whistledown (Julie Andrews) vsakodnevno pripoveduje in delček za delčkom razkriva zgodbe in skrivnosti elitnih družin, ki se dogajajo v 19. stoletju v Londonu. Vse skupaj se začne, ko mlade debitantke začnejo sezono iskanja svojega princa na belem konju.

Bridgerton bo gledalca prepričala z močno kemijo, ki se dogaja med glavnima igralcema Daphne Bridgerton (Pheobe Dynevor) in Simonom, vojvodo Hastings (Rege-Jean Page). Daphne kot glavna protoganistka je ob predstavitvi debitantk pohvaljena s strani kraljice, kar pomeni, da bo brez težav našla bodočega moža. A vmes se vplete starejši brat, ki je po očetovi smrti postal glava družine. Daphne želi zaščititi na vsak način in odžene prav vsakega snubca. Nenavdušena nad dogajanjem se Daphne ustraši, da bo ostala sama. A njeno prihodnost reši očarljivi vojvoda Simon, ki ji predlaga načrt: pretvarjata se, da snubita en drugega. Ona bo s tem ponovno zaželjena v očeh bodočih snubcev, njemu pa se ne bo potrebno ukvarjati z  mamami, ki bi ga na vsak način rade poparčkale s svojimi hčerami. Hitro postaneta govorica prav celotnega mesta in seveda Lady Whistledown, nad čemer niti malo ni navdušen njen brat, ki je Simonov dolgoletni prijatelj.

A kaj se bo zgodilo, ko bo Daphne opazil princ Prusije in kraljičin nečak? Se bo njuna krinka končala, ali bosta ugotovila, da se je njun načrt sprevergel v prijateljstvo in celo v kaj več? Da ne razkrijemo celotne zgodbe, vam predlagamo, da si serijo čim prej ogledate. In ne bodite presenečeni, če si boste vseh osem delov pogledali v enem dnevu.Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča