Zapeljimo se v prvi "Drive-In" kino pri nas

Tina Lagler
Drive-in Kino

Potem ko smo pri nas tovrstno izkušnjo že imeli priložnost doživeti pred šestimi leti na Muzi – festivalu knjige in umetnosti, toda le za kratek čas, bomo to poletje lahko polnovredno uživali Drive-In Kino v organizaciji Kina Bežigrad.

Ekipa Kina Bežigrad, ki je Ljubljančanom pred tremi leti vrnila dolgo izgubljeni mestni kino, svoje poslanstvo obuditve vrhunskega kino doživetja namreč letos nadaljuje z odprtjem prvega drive-in kina v Sloveniji. Gre za pravo romantično-nostalgično izkušnjo gledanja filmov iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila, ki smo jo kot del ameriške tradicije doslej poznali le iz filmov.

Glavno prizorišče Drive-In Kina Bežigrad bo parkirišče partnerja projekta Centra Interspar Vič in bo sprejelo približno 70 osebnih vozil. V svojevrstni atrakciji bo moč uživati od maja do vključno septembra 2018, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Dogajanje bo seveda prilagojeno vsem generacijam, saj bodo pester program sestavljale tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, za katere bodo rezervirani nostalgični nedeljski večeri.

Drive-in Kino Bežigrad bo sledil vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let. Organizatorji bodo poskrbeli za bogat spremljevalni program, ki bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in atraktivno strežbo na kotalkah.
kino-bezigrad.si

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Belinka že 70 let

Belinka že 70 let

Belinka v letošnjem letu praznuje 70 let, kar so obeležili tudi z družbeno odgovorno v središču Ljubljane, z akcijo »Praznujte... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča