Začetek veselega decembra s prižigom lučk

Teja Korošec
Foto: VisitLjubljana

Letos se zimska pravljica v Ljubljani začenja 1. decembra 2017. Po kratkem kulturnem programu bo vse zbrane nagovoril župan, nato pa se bodo na veselje množice, med katero je vsako leto vse več radovednih turistov, prižgale praznične luči. Hkrati se bodo odprle tudi stojnice na Bregu, na Cankarjevem nabrežju ter na Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu.
Decembra se bodo v okrašenem mestnem jedru zvrstile številne brezplačne prireditve za stare in mlade. Že v torek, 5. decembra 2017, se lahko udeležimo Miklavževega sprevoda, primerna darila pa lahko najdemo na Miklavževem sejmu, ki bo potekal med 3. in 6. decembrom 2017. Praznično dogajanje bo doseglo vrhunec na silvestrovo, ko bo polnočni ognjemet z gradu osvetlil nebo in naznanil pričetek novega leta. 

Foto: VisitLjubljana

Praznični sejem bo obiskovalce razveseljeval vse do torka, 2. januarja 2018. Ponujal bo razne unikatne izdelke za zimske dni, modne dodatke ter slastne slovenske dobrote. Letos bo središče prestolnice še dodatno popestrila Ledena fantazija, saj bomo v parku Zvezda lahko drsali na ogromnem drsališču.

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča