Začetek veselega decembra s prižigom lučk

Teja Korošec
Foto: VisitLjubljana

Letos se zimska pravljica v Ljubljani začenja 1. decembra 2017. Po kratkem kulturnem programu bo vse zbrane nagovoril župan, nato pa se bodo na veselje množice, med katero je vsako leto vse več radovednih turistov, prižgale praznične luči. Hkrati se bodo odprle tudi stojnice na Bregu, na Cankarjevem nabrežju ter na Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu.
Decembra se bodo v okrašenem mestnem jedru zvrstile številne brezplačne prireditve za stare in mlade. Že v torek, 5. decembra 2017, se lahko udeležimo Miklavževega sprevoda, primerna darila pa lahko najdemo na Miklavževem sejmu, ki bo potekal med 3. in 6. decembrom 2017. Praznično dogajanje bo doseglo vrhunec na silvestrovo, ko bo polnočni ognjemet z gradu osvetlil nebo in naznanil pričetek novega leta. 

Foto: VisitLjubljana

Praznični sejem bo obiskovalce razveseljeval vse do torka, 2. januarja 2018. Ponujal bo razne unikatne izdelke za zimske dni, modne dodatke ter slastne slovenske dobrote. Letos bo središče prestolnice še dodatno popestrila Ledena fantazija, saj bomo v parku Zvezda lahko drsali na ogromnem drsališču.

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča

Peka kruha z drožmi kot so jo poznale naše babice

Nataša Đurić je znanstvenica, blogerka in mojstrica peke kruha z drožmi, ki želi svoje znanje o tradicionalni pripravi kruha brez kvasa deliti s svetom. V ta namen je napisala prvo slovensko knjigo o peki kruha z drožmi, ki na police knjigarn prihaja v četrtek, 8. decembra 2017. Več

National Geographic oznanil top destinacije v letu 2018

Četudi se nam je v letošnjem letu uspelo veliko potepati po našem neverjetnem planetu, si vedno želimo odkriti še več vznemerljivih destinacij. Med iskanjem navdiha za naslednjo dogodivščino nas je navdušil seznam top destinacij v letu 2018, ki so ga sestavili strokovnjaki pri National Geographicu. Več