Top 3 - glasbeni albumi meseca maja

Anja Mrevlje 09.05.2016
Cyndi

Bob Dylan – Fallen Angels (2016, Columbia Records)

Ameriški pevec Bob Dylan, ki smo ga lansko leto lahko v živo poslušali v Centru Stožice, bo 20. maja v okviru založbe Columbia Records izdal že svoj 37. studijski album, ki nosi naslov Fallen Angels. Na albumu lahko pričakujemo 12 klasičnih ameriških melodij, za katere so besedila napisali različni pisci besedil – Johnny Mercer, Harold Arlen, Sammy Cahn, Carolyn Leigh in drugi. Izdal ga bo tako v digitalni različici in na CD-ju, za nostalgike pa na vinilni plošči.


ANOHNI – Hopelessness (2016, Secretly Canadian, Rough Trade Records)

Angleška pevka, pesnica in vizualna umetnica Anohni, ki jo bolje poznamo kot vodilno pevko skupine Antony and the Johnsons, je 6. maja v sodelovanju z Oneohtrix Point Never in Hudson Mohawke izdala svoj prvi samostojni album Hopelessness, ki ga sama žanrsko opisuje kot "elektroniko z ostrimi zobmi".  Album je z 11 bombastičnimi skladbami kritičen do globalne politike, v istoimenski skladbi Hoplessness pa je v videospotu sodelovala tudi Naomi Campbell.Cyndi Lauper – Detour (2016, Sire Records, Warner Music)

Cyndi Lauper – ameriška pevka, pesnica in igralka in nagrajenka številnih grammyjev, emmyjev in Tonyjev – je z 2. majem presenetila svoje dolgoletne oboževalce in izdala svoj 11. studijski album, ki pa se od prejšnjih precej razlikuje. Naredila je nepričakovano »južnejši ovinek« in na svojem albumu Detour izdala ducat skladb klasične country glasbe, pri kateri so sodelovali tudi drugi zvezdniki countryja, kot so Vince Gill, Emmylou Harris, Alison Krauss in Willie Nelson.


Izbor urednika