Top 10 nenavadnih filmov o ljubezni

Teja Korošec 18.11.2017
Foto: IMDB

Šola za življenje (An Education), 2009

Šola za življenje je navdihujoča zgodba o najstnici iz predmestja Londona, ki se v 60. letih sooči s težko izbiro med izobrazbo in življenjem s starejšim moškim, ki ga obožuje. 

Ruby Sparks, 2012

Ruby Sparks je novejši fantazijski film, v katerem se mladi pisatelj tako vživi v pisanje svojega romana, da glavna oseba iz zgodbe oživi in postane njegova punca. 

Stanje zamaknjenosti (Garden State), 2004


Večkrat nagrajeni film Stanje zamaknjenosti prikazuje zgodbo mladega igralca, ki se zaradi pogreba svoje mame vrne v rodni kraj, kjer se zaljubi v patološko lažnivko. Vlogi odlično odigrata Natalie Portman in Zach Braff. 

Adelino življenje (Blue Is The Warmest Color), 2013

Adelino življenje se obrne na glavo, ko spozna modrolaso Emmo. Nazoren film raziskuje globino medsebojnih odnosov ter preseneti z nepričakovanim koncem.

Preberite še: Najboljši filmski plakati vseh časov

Candy, 2006

Kaj se zgodi, ko se zaljubita dva umetnika, vpletene pa so tudi droge? Film Candy vrhunsko portretira težavno bohemsko zvezo, ki v vključuje ekstremno srečo, a tudi samouničenje in obup. 

500 dni s Summer (500 Days of Summer), 2009

500 dni s Summer je nekoliko lahkotnejši film, ki se ukvarja z večno dilemo obstoja prave ljubezni. Kultni film je med zvezde ponesel igralko Zooey Deschanel. 

Jastog (The Lobster), 2015

V namišljeni prihodnosti morajo vsi samski ljudje v hotel, kjer imajo 45 dni časa, da najdejo partnerja. Če jim ne uspe, se spremenijo v izbrano žival in so poslani v gozd. Fantazijski film odpira globlja vprašanja ljubezni in pričakovanj sodobne družbe.

Izgubljeno s prevodom (Lost in Translation), 2003

Ikonični film Izgubljeno s prevodom je slavo prinesel eni izmed trenutno najbolje plačanih igralk, Scarlett Johansson, ob njej pa blesti Bill Murray. Protagonista se zbližata, ko se njuni poti naključno prekrižata v Tokyu. 

Ona (Her), 2013

Ona je še eden izmed novejših filmov, ki raziskujejo razvoj ljubezenskih odnosov v času hitrega tehnološkega napredka in umetne inteligence. Film je prejel tudi oskarja in zlati globus. 

Bližnji odnosi (Closer), 2004

Odlična igralska zasedba in zgodba o dveh parih, ki se malce premešajo. Priporočamo!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča