Pred skupino Editors bodo občinstvo ogrevali slovenski rockerji BO!

CITYLIFE
Kurzschluss

Slovensko rock skupino z nenavadnim imenom BO! sestavljajo vokalist Boštjan Meh, kitarist Robi Kugler, Grega Hrovat na bobnih in basist Jurij Žohar. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku (Dirka za notranji mir 2012), Okrogli svetovi (2014) in KingKong (maj 2018). Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rockerskim legendam Siddharti in Dan D. Jure Longyka pa je na Izštekanih njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: "Energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom". Obiskovalce Kurzschlussa bodo ogrevali s singli MaskaDrugi krog in drugimi komadi iz zadnje plošče, del seta pa bodo namenili starejšim singlom, kot so 1000e luči, Kinoteka in Visoko.
Vzhajajoči rockerji so s svojim energičnim in sodobnim zvokom prepričali tudi večkratnega producenta Siddhartinih plošč, Dejana Radičevića, ki se je podpisal pod njihovo zadnjo ploščo KingKong.
Na Kurzschluss prihajajo Editors (foto: Rahi Rezvani)

Editors po zaključeni ameriški turneji v ljubljanski Kurzschluss
Band, ki je zvest le evoluciji, v zadnjih letih koncertira na štirih celinah in zaseda headlinerska mesta na največjih svetovnih glasbenih festivalih. V Kurzschluss prihajajo po zaključeni ameriški turneji in si po njem jemljejo kratek premor pred nastopi na številnih evropskih festivalih. Večer bodo namenili svojim največjim hitom, ki z besedilom in zvokom nenačrtovano odražajo aktualne teme in problematike današnjega sveta. V svetu hiper-potrošniške kulture, tiranskih voditeljev in nenehnih obvestil, ki vlečejo našo pozornost na vse strani hkrati, je vodilni vokalist Tom Smith album označil za »tolažbo, ki najde uteho v pristnih medčloveških odnosih.« Pri ustvarjanju albuma, ki je nastajal več kot dve leti, se tokrat niso zanašali zgolj na svoje veščine in orodja, med drugim sta k končnemu izdelku prispevala tudi producenta Leo Abrahams (Wild Beasts, Florence & The Machine, Frightened Rabbit) in Benjamin John Power (aka producent Blanck Mass). Petčlanska zasedba, ki sodeč po zahtevah, ki jih je poslala organizatorju, rada spremlja nogomet, se veseli vnovičnega prihoda v Ljubljano in obljublja “brutalen” glasbeni večer.

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Foto: Urbano Dejanje

Urbano Dejanje 2018

Letošnja različica festivala Urbano Dejanje, ki že tri leta uspešno povezuje raznolikost urbanih kultur, se med 21. in 25.... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča