Ob dnevu Evrope pričetek kampanje #EUandME

Teja Korošec 09.05.2018
Foto: Euandme

Kampanja #EUandME neposredno nagovarja generacijo milenijcev in jim želi približati vrednote EU ter jih ozavestiti o možnostih znotraj Unije, ki omogočajo varnejše, preprostejše in bogatejše vsakdanje življenje. Ob pričetku kampanje je Evropska komisija predstavila pet kratkih filmov, ki so jih ustvarili uveljavljeni evropski režiserji. Vsak izmed njih pokriva eno izmed petih tem kampanje, in sicer s področja mobilnosti, človekovih pravic, razvijanja spretnosti in poslovanja, trajnosti ter digitalnega sveta. Filmi prikazujejo zgodbe mladih Evropejcev, ki so s pomočjo programov EU uresničili svoje sanje. 

Obenem začetek kampanje, ki bo trajal vse do volitev v Evropski parlament junija 2019, spremlja tudi vrsta dogodkov po vsej Evropi. V Ljubljani se bo praznično vzdušje ob praznovanju dneva Evrope ob 21. uri zaključilo na velikem koncertu z osrednjima gostjama, švedsko pevko Loreen, zmagovalko Evrovizije 2012 in zvezdnico Majo Keuc – Amayo. 

Jeseni v sklopu kampanje #EUandMe prihaja še natečaj za mlade režiserje. Kandidati bodo predstavili svojo zgodbo o prispevkih EU k življenju mladih, ki se navezujejo na eno od petih tem kampanje. Zmagovalci bodo nato svoj film posneli pod mentorstvom uveljavljenih evropskih režiserjev.

Več informacij najdemo na euandme.eu

Izbor urednika