Ob 8. marcu podari knjigo ali ilustracijo

CITYLIFE 03.03.2021
210301wolt051

V sodelovanju s pisarno Ljubljane, Unescovega mesta literature in s številnimi založniki so v Galeriji Vodnikove domačije ob dnevu žena pripravili izbor knjig domačih in tujih avtoric, ki jih na ljubljanske naslove lahko naročite kar preko dostavne službe Wolt. Na wolt.si (profil: Ljubljana, mesto literature) boste našli nabor leposlovja, humanistike, stripa, velikih klasik in manj znanih avtoric, knjižnih novosti in osmomarčevskih tem. Ob tem lahko med 3. in 12. marcem 2021 obiščete tudi pop-up knjigarno na Vodnikovi domačiji.
Osmega marca si boste na FB profilu Vodnikove domačije lahko ogledali tudi pogovor o knjigi Devica, kraljica, vdova, prasica, ki ga bo z avtorico Erico Johnson Debeljak vodila Ksenija Horvat.

Ob 8. marcu podari ilustracijo!
OSMOMARČEVSKA POP-UP PRODAJNA RAZSTAVA
3.–12. marec, Galerija Vodnikove domačije
Obdarujmo žene, ženske, prijateljice, dekleta, mame, sestre, sodelavke, punce, tete, sestrične, babice, tašče, snahe, sosede, tiste, za katere nam je mar in jih imamo radi za dan žena z izvirno ilustracijo slovenskih avtoric in avtorjev. Vse so nastale prav za to priložnost. Na praznični dan smo vsako leto vesele pozornosti, izvirnosti pa tudi!

Na pop-up razstavi lahko izbirate med uokvirjenimi in neuokvirjenimi deli omejenih serij in originalov, ki so jih prispevale slovenske avtorice in avtorji. Ob tem boste lahko v galeriji pobrskali tudi po knjižnih naslovih, vključenih v osmomarčevsko pop-up knjigarno Vodnikove domačije. 

Sodelujoči avtorji: Nenad Cizl, Trina Čuček Meršol, Nuša Jurjevič, Zala Kalan, Samira Kentrič, Ema Kobal, Anka Kočevar, Alin Kostiov, David Krančan, Polona Lovšin, Izar Lunaček, Maša P. Žmitek, Andreja Peklar, Marija Prelog, Tereza Prepadnik, Anja Rupar, Luka Seme, Peter Škerl, Ana Vičič, Meta Wraber, Huiqin Wang in Lea Zupančič.

Ilustracija Ema Kobal

Odličen izbor domačih in tujih avtoric.
OB 8. MARCU PODARI KNJIGO!
Od 3. marca na WOLTU in v POP-UP KNJIGARNI na Vodnikovi domačiji
Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature je skupaj s številnimi založniki ob 8. marcu pripravila izbor knjig domačih in tujih avtoric, ki jih lahko na ljubljanske naslove udobno naročite kar prek dostavne službe Wolt.
Na naslovu wolt.si (profil: Ljubljana, mesto literature) boste našli nabor leposlovja, humanistike, stripa, velikih klasik in manj znanih avtoric, knjižnih novosti in osmomarčevskih tem. Naročene knjige so lahko pri vas (ali tistemu, ki ga želite obdariti) že v dobre pol ure! Vse knjige bodo dostavili in predali varno ter v ličnih ovojih, po želji pa bodo naslovnici ali naslovniku priložili tudi kartico z vašim sporočilom.
Osmomarčevska knjigarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo na Woltu odprta od ponedeljka do petka med 10. in 17. uro, naročila pa je mogoče oddati tudi dan prej. Ob tem lahko med 3. in 12. marcem 2021 obiščete tudi pop-up knjigarno na Vodnikovi domačiji, kjer boste ob knjigah našli tudi nabor ilustracij.


Sicer pa bo prodaja knjig prek Wolta odslej potekala redno. Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature bo v sodelovanju z različnimi založbami namreč vsaka dva meseca pripravljala posebne izbore tridesetih knjig, ki jih bo mogoče udobno naročiti na dom.

Izbrano
ERICA JOHNSON DEBELJAK: DEVICA, KRALJICA, VDOVA, PRASICA
Ponedeljek, 8. marec, ob 18. uri
Knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica, ki je izpod peresa pisateljice in prevajalke Erice Johnson Debeljak te dni izšla pri založbi Mladinska knjiga, presega žanrske oznake. Ni le knjiga spominov, temveč tudi antropološka analiza vloge ženske kot žene in vdove skozi zgodovino, ki se sooča s tabuji smrti in vdovstva v sodobni družbi: z medikalizacijo in birokratizacijo žalovanja, z bojem za materialno preživetje, nenazadnje pa tudi z (bojda nevarno) seksualnostjo vdov.

Erica Johnson Debeljak (foto: Saša Kovačič)

»Devica, kraljica, vdova, prasica je fascinantna in pronicljiva knjiga spominov, tako osebno pričevanje o tragediji kot antropološka analiza vloge vdove v različnih verstvih, kulturah, mitih in književnosti. Ponuja nam poučno, a obenem srhljivo spoznanje, kako malo se je vloga vdove spremenila v zadnjih tisoč letih,« je zapisala hrvaška pisateljica in publicistka Slavenka Drakulić. Ob 8. marcu se bo o knjigi z avtorico pogovarjala novinarka in voditeljica Ksenija Horvat.
Dogodek boste lahko spremljali na Facebook profilu Vodnikove domačije in Youtube kanalu založbe Mladinska knjiga.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča