Kam na letošnje martinovanje?

Tina Lagler 04.11.2016
Kam na letošnje martinovanje?

Martinovanje na Krasu

Sežana – Komen, 12. november 2016

Na Krasu pripravljajo zanimivo martinovanje po Kraški vinski cesti od Sežane do Komna. S Hop on – Hop off avtobusom se bomo lahko popeljali med kraškimi kletmi in ob vinski kapljici okušali kulinarične dobrote. Seveda pa se ne bo vse vrtelo le okoli gurmanskih specialitet. V Sežani bomo dopoldne priča rekreativnemu teku Tekaški pozdrav jeseni – Krasova 10-ka, popoldne pa se bomo lahko pridružili otroškemu programu, osmici in degustacijam. Podobno bo tudi v Štanjelu, kamor vabijo vodene degustacije ter pokušine vin in kulinaričnih dobrot.
visitkras.info

Martinovanje na Krasu 2016. Foto: visitkras.info

Martinovanje v Brdih

Goriška Brda, 11. – 13. november  2016

Po jesenski trgatvi se v Brdih veselijo martinovega, saj v vino spremenjen most poveže pokuševalce, poznavalce in ljubitelje jesenskih dobrot. Kot vsako leto bo pestro med srednjeveškimi zidovi utrjene vasi Šmartno, v kleteh opuščenih hiš pa bomo lahko okušali vina briških vinarjev. Različne kmetije v Brdih bodo na meniju ponudile svežo jesensko zelenjavo, domače mesnine, belo polento, oljčno olje in ostale sestavine briške kuhinje. Po pojedini se bo nadvse prilegel sprehod, pridružimo se lahko ogledu kavern na Sabotinu ali na Matinovem pohodu spoznavamo kulturno dediščino Brd.
brda.si

Martinovanje v Brdih. Foto: brda.si

Martinovanje na Ptuju

Ptuj, 11. november 2016

Seveda se lahko na Martinovanje odpravimo na drugi konec Slovenije, v najstarejše slovensko mesto, denimo. Na mestnem trgu na Ptuju se namreč dopoldan odpira Martinova tržnica z vinarji in bogato kulinarično ponudbo, sledi veseljačenje ob otroškem programu ter druženje z vinsko kraljico, vinskimi vitezi in mestnim viničarjem, od 17. ure dalje pa bo poskrbeljno tudi za dobro godbo.
ptuj.si

Martinovanje v Ljubljani

Stara Ljubljana, 12. november 2016

V prestolnici se bo praznovanje martinovega zgodilo teden dni prej kot v preostalih delih naše dežele. Mestno jedro bo z žlahtno kapljico in kulinariko zaživelo na Ljubljanski vinski poti od Mestnega jedra do Tromostovja. Živahno bo med stojnicami, ki jih bodo zasedli vinarji iz vse Slovenije ter gostinci od blizu in daleč. Med drugim bo kulinarično doživetje ponudil tudi projekt Okusi Ljubljane, druženje pa bo seveda zaokrožil tudi kulturno-umetniški program.
ljubljanskavinskapot.si

Martinovanje v Ljubljani. Foto: ljubljanskavinskapot.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča