Glasbene novosti tega tedna (2017)

Tina Lagler 03.07.2017
Arcade Fire

Arcade Fire - Signs of Life

Arcade Fire v novem videospotu za skladbo Signs of Life iščejo zunajzemeljsko življenje. Komad bomo našli na njihovem prihajajočem petem studijskem albumu z naslovom Everything Now, ki bo pri založbi Columbia izšel 28. julija letos.

Calvin Harris - Feels ft. Pharrell Williams, Katy Perry, Big Sean

To pletje prav posebne občutke prinaša nov komad Feels Calvina Harrisa, pri katerem so sodelovali še Pharrell Williams, Katy Perry in Big Sean. Feels je sicer del Harrisovega novega albuma Funk Vol. 1, ki je na prodajne police prišel pred nekaj dnevi, 30. junija.

The Killers - The Man

Zasedba The Killers nikoli ni skrivala, da so člani pravi Lasvegaški rock'n'roll junaki, kar je opaziti tudi v njihovem novem spotu, v katerem so se poklonili svojemu domačemu mestu Las Vegas. Tu je njihova nova skladba The Man, 'The Man' pa je seveda sam frontman Brandon Flowers.

The xx - I Dare You

The xx so navdušeni nad Los Angelesom, kar dokazujejo tudi v novem videospotu za skladbo I Dare You. Opisujejo ga kot ljubezensko pismo temu sončnemu kalifornijskemu mestu, najdemo pa ga na njihovem aktualnem tretjem studijskem albumu I See You, ki je izšel januarja letos. Videospot je režiral Alasdair McLellan, ki je režiral že zadnja videa On Hold in Say Something Loving, v njem pa bomo prepoznali mlado igralko Mollie Bobby Brown iz serije Stranger Things, hčerko Michaela Jacksona Paris Jackson ter igralca iz filma Mesečina Ashtona Sandersa.

Oh Wonder - High On Humans

Londonski alt-pop tandem Oh Wonder, za katerim stojita Josephine Vander in Anthony West, sta skoraj tik pred izidom svojega drugega albuma Ultralife, ki ga lahko pričakujemo 14. julija letos, predstavila skladbo High On Humans, ki je že dobila tudi vizualno podobo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča