Glasbene novosti tega tedna (2017)

Tina Lagler 05.06.2017
Foo Fighters

Liam Gallagher - Wall Of Glass

Oboževalci legendarnih Oasisov se te dni lahko veselijo, saj bo Liam Gallagher konec leta končno izdal svoj težko pričakovani debitantski solo album z naslovom As You Were. Skladba Way Of Glass je izšla potem, ko je Liam nastopil v Manchestru ter zaigral nekaj večnih klasik legendarne britanske zasedbe, pa tudi nekaj novega materiala, vključno z omenjenim naslovnim komadom plošče.


Foo Fighters - Run

Foo Fitghers so nas presenetili in postregli z novim singlom Run, ki so ga pospremili z zabavnim in komičnim videom, ki ga je režiral kar sam frontman Dave Grohl. Podrobnosti o njihovem prihajajočem devetem studijskem albumu sicer še ni, je pa to njihov prvi sveži izdelek po dveh letih.

Radiohead - I Promise

Radiohead se bližajo okrogli 20. obletnici izida svojega albuma OK Computer iz leta 1997. Pred mesecem dni so tako izdali ponovno izdajo omenjenega albuma, ki so ga poimenovali OKNOTOK, ki bo med drugim vključeval tudi tri nove, še neizdane komade, med drugim spodnjega z naslovom I Promise, pridružili pa se mu bodo še Lift in Man of War.

Arcade Fire - Everything Now

Pred izidom dolgometražnega albuma Everything Now, ki je napovedan za 28. julij letos, Arcade Fire predstavljajo naslovno skladbo, ki jim jo je pomagal sproducirati elektronski tandem Daft Punk.

Davido - Fall

Ameriški glasbenik Davido ve, da gresta izid novega singla in videospota z roko v roki, zato  je skupaj s skladbo Fall izdal tudi njeno vizualno spremljavo.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča