Glasbene novosti tega tedna (2017)

Tina Lagler 13.02.2017
Glasbene novosti tega tedna (2017)

Depeche Mode - Where's the Revolution

Zdaj je tudi uradno znano, da bomo novi album zasedbe Depeche Mode z naslovom Spirit in s katerim 14. maja Dave Gahan z družbo prihaja v Ljubljano, dočakali 17. marca. Prvi singel Where’s the Revolution je že tu, spremlja ga črno-beli videospot.

Lady Gaga - John Wayne

Jonas Akrelund je dolgoletni sodelavec Lady Gaga in režiser, ki je videospotu za njen novi singel John Wayne dodal prav posebni stil. Za Lady Gaga je sicer nadvse delovni teden. Naznanila je namreč datume svoje Joanne turneje in kraljevala med polčasom velikega finala ameriškega nogometa, zaradi katerega je pristala v kategoriji znamenitih glasbenih imen, kot so Michael Jackson, Paul McCartney, Ella Fitzgerald, The Rolling Stones, Prince in drugi.

Crystal Fighters - Lay Low

Da bomo dobro prebrodili sivi ponedeljek, so poskrbeli Crystal Fighters z izdajo videospota za skladbo Lay Low, ki jo najdemo na njihovem tretjem studijskem albumu Everything Is My Family. Komad je posvečen njihovemu preminulemu bobnarju Andrei Marongiuju, govori pa o tem, da moramo poskrbeti za prijatelje in družino.

Grimes - Venus Fly

Grimes v svojem novem singlu Venus Fly brez dvoma dokazuje, da je ženska mnogih talentov. Ni namreč le ustvarila skladbe in zaigrala v videospotu, temveč ga je tudi sama režirala. Kanadska pevka je sicer k ustvarjanju videospota povabila ameriško pevko, igralko in model Janelle Monae.

Goldfrapp - Anymore

Fuertaventura je sicer priljubljena turistična destinacija, še posebno pozimi, kar je izkoristila tudi Goldfrapp in se odločila, da spot za svoj novi singel Anymore posname na tamkajšnjih sipinah. Skladba sicer napoveduje njen sedmi studijski album Silver Eye, ki ga bomo dočakali 31. marca letos.

Foto: Anton Corbijn

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča