Glasbene novosti tega tedna (2017)

Tina Lagler 23.01.2017
Banks

BANKS – Trainwreck

BANKS predstavlja nov videospot za svoj zadnji singel Trainwreck z drugega albuma The Altar, ki ga je izdala septembra lani. Kot je povedala 28-letna pevka, je verze za skladbo napisala, ko je bila stara 14 let: "To so bila prva besedila, ki sem jih kdajkoli napisala, zato sem vedela, da bo enkrat čas prišel tudi zanje," je dejala.

Bonobo – No Reason feat. Nick Murphy

Z zasanjanim, nekoliko odsotnim komadom No Reason je postregel Bonobo, ki je pri ustvarjanju skladbe sodeloval z avstralskim pevcem Nickom Murphyjem. Zanimiv videospot, ki se dotika tematike stanja, ko se počutimo nepozane s svetom in se nam zdi, kot da smo izgubljeni v vesolju, je režiral Oscar Hudson.

Biffy Clyro – Flammable

Škotski trio Biffy Clyro je izdal videospot za skladbo Flammable, ki ga najdemo na lani izdanem albumu Ellipsis. Je pa frontman zasedbe Simon Neil pred kratkim razkril, da si želi ustvariti tudi solo album.

White Lies – Don't Want to Feel It All

White Lies, ki smo jih novembra lahko v živo doživeli v Zagrebu, nadaljujejo z ustvarjanjem vizualnih spremljav za skladbe z njihovega zadnjega albuma Friends. Videospot za skladbo Don’t Want To Feel It All je tako režiral Alex Alvarez, ki se je odločil prikazati posnetke z evropske turneje White Lies v Barceloni in Madridu.

The Weeknd – Party Monster

Nadvse ustvarjalen je tudi The Weeknd, ki je izdal vizualno podobo za skladbo Party Monster, ki sledi njegovemu kratkemu filmu Mania in videospotu za komad Starboy, ki ga je ustvaril v sodelovanju z Daft Punk.


Izbor urednika