Glasbene novosti tega tedna (2017)

Tina Lagler 16.01.2017
David Bowie

David Bowie - No Plan

Leto dni po smrti enega najbolj talentiranih glasbenikov Davida Bowieja obujamo spomine nanj in poslušamo njegovo skladbo No Plan, ki jo najdemo na istoimenskem kratkometražcu, ki je izšel po njegovi smrti. Bowie ga je sproduciral skupaj s Tonyjem Viscontijem, video za omenjeni komad pa je režiral Tom Hingston.

Sting - One Fine Day

Sting predstavlja animirani videospot za svoj zadnji singel One Fine Day. Režiral ga je James Larese in je posvečen Stingovemu singlu z naslovom Love Is the Sevent Wave, ki ga najdemo na njegovem debitantskem solo albumu The Dream of the Blue Turtles. Stingov 12. solo studijski album 57th & 9th je sicer izšel novembra lani.

Sean Paul - No Lie ft. Dua Lipa

Moči sta glasbeno združila Sean Paul in Dua Lipa ter tako ustvarila nov singel No Lie, ki je dobil tudi video podobo. Gre za komad z reggae ritmi in je naslednik singla Paradise, mnogi pa se že sprašujejo, ali ne gre nemara za nov material, ki bi utegnil naslediti Paulov album Full Frequency iz leta 2014.

Passenger – Everything

Everything je prva skladba, ki jo najdemo na albumu Young as the Morning, Old as the Sea, ki ga je septembra lani izdal avstralski pevec Passenger. Omenjeni album je sedmi po vrsti, sproducirala pa sta ga Chris Vallejo in pevec Mike Rosenberg alias Passenger.

Kiesza - Dearly Beloved

Kiesza se letos na sceno vrača s svojim tretjim studijskim albumom, katerega ime za zdaj še ni znano, je pa poskrbela za svež glasbeni izdelek Dearly Beloved. Posvetila ga je svoji preminuli prijateljici Alice, od katere je tudi podedovala belo električno kitaro.


Izbor urednika