Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 12.12.2016
Coldplay

Elvis Presley - The Wonder of You

Elvis Presley je dobil nov videospot, v katerem je zaigrala Kate Moss. The Wonder Of You, singel Elvisa Presleyja je nekoliko prenovljen, ima obnovljene vokale, aranžmaje pa je uredil in izvedel Kraljevi filharmonični orkester. V originalu je skladbo napisal Baker Knight, kot singel pa jo je leta 1959 izdal Ray Peterson.

White Lies - Hold Back Your Love

White Lies se med glasbene novosti tedna vračajo s skladbo Hold Back Your Love, ki ga kot prvega najdemo na njihovem novem albumu Friends. Frontman zasedbe in tudi glavni med pisci tekstov Harry McVeigh je v enem od intervjujev povedal, da ima s to skladbo prav posebno vez. Podobno se je zgodilo tudi ostalim članom zasedbe; pravijo, da tako močne vezi s skladbo niso čutili že od pisanja skladb Death in Bigger Than Us.

Red Hot Chili Peppers - Sick Love

Glasbenica in vizualna umetnica Beth Jeans Houhton je tokrat prevzela vajeti režije novega videospota zasedbe Red Hot Chili Peppers. Skladbo Sick Love, ki je tako dobila barvito animirano video spremljavo, najdemo na njihovem 11. studijskem albumu The Getaway, napisati in posneti pa sta jo pomagala Elton John in njegov glasbeni kolega Berny Taupin.

Coldplay – Everglow

Potem ko so razkrili, da delajo na novem glasbenem materialu, so izdali videospot za svoj peti singel z aktualnega albuma A Head Full of Dreams. Zdaj se mu je pridružil tudi spot za skladbo Everglow, tokrat v črno-beli izvedbi, vendar se nova verzija razlikuje od tiste, ki jo lahko poslušamo na albumu. Zgodila se je namreč čisto po naključju, ko je moral Martin na festivalu Glastonbury skladbo zaradi tehničnih težav zaigrati sam.

She & Him - Winter Wonderland

Prazniki so vse bližje in zagotovo se v marsikaterem stanovanju že vije zvok božičnih napevov. She & Him, ki vsako leto poskrbita za nadvse prijetno glasbeno podlago, sta letos poskrbela še za posebno prisrčen videospot. Ob njuni izvedbi klasične skladbe Winter Wonderland uživajo tudi najbolj zmrzljivi štirinožni prijatelji …

Izbor urednika