Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 24.10.2016
Glasbene novosti tega tedna (2016)

Blink 182 - She’s Out Of Her Mind

Blink 182 je poustvarila svoj legendarni videospot What’s My Age Again? iz leta 1999 in posnela videospot za komad She’s Out of Her Mind. Videospot je tako postal del Spotifyeve serije Flash Frame, ki obeležuje kariero različnih svetovnih glasbenih imen. Skladbo She’s Out of Her Mind sicer najdemo na novem albumu California, ki ga je ameriška zasedba izdala 1. julija letos.

Eminem - Campaign Speech

Eminem se je lotil aktualne predsedniške kampanje čez lužo in v novem, kar osem minut dolgem komadu Campaign Speech, ki je dobil tudi videopodobo, javno in ostro kritiziral Donalda Trumpa in njegove podpornike.

Peter Doherty - I Don't Love Anyone (But You're Not Just Anyone)

I Don't Love Anyone (But You're Not Just Anyone) je prvi singel z novega solo albuma Hamburg Demonstrations angleškega glasbenika Petra Dohertyja. Ploščo lahko po šestih mesecih snemanja pričakujemo v 2. decembra letos.

Moby & The Void Pacific Choir - Are You Lost In The World Like Me

V okviru glasbenega projekta Moby & The Void Pacific Choir je Moby 14. oktobra letos izdal prvi ‘projektni’ album These Systems Are Falling, na katerem najdemo tudi skladbo Are You Lost In The World Like Me. Režiser videospota Steve Cutts je navdih za spot našel v animacijah Maxa Fleischerja iz 30 let prejšnjega stoletja.

Maggie Rogers - Alaska

Maggie Rogers je nase opozorila, ko je njen talent javno odobril sam Pharrell Williams. Njen debitantski singel Alaska je poleti namreč obkrožil splet, Pharrell pa ji je tedaj dejal, da ga zanima, kako bo videti njen vizualen dodatek k skladbi. Maggie seveda ni razočarala …Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča