Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 04.07.2016
Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs – Parachute

K novemu komadu so Kaiser Chiefs pristopili nekoliko drugače. Gre za prvi singel s prihajajočega šestega studijskega albuma Stay Together, ki bo izšel 7. oktobra letos.

Rihanna – Sledgehammer

Rihannin novi singel Sledgehammer je vodilna skladba s filmske glasbe prihajajočega filma Zvezdne Steze: Onkraj. Riri se je z Zvezdnimi stezami sicer srečala že v otroštvu, zato je z največjim veseljem pristopila k sodelovanju in za film posnela pesem.

Fergie - M.I.L.F. $

Drzen videospot za drzen komad. Fergie v vizualnem izdelku za svoj novi singel M.I.L.F. $ portretira sebe in svoje slavne prijateljice, mlade in brhke mamice. Skladba poleg že izdanih Hungry (1st Byte) in Hungry (2nd Byte) napoveduje izid Fergiejinega drugega studijskega albuma Double Dutchess. 

The Strokes - Threat of Joy

The Strokes so izdali pravo ‘grožnjo radosti’. Novi singel, ki ga najdemo na kratkometražcu Future Present Past, izdanem 3. junija letos, je namreč še kako speven ter poln politične satire, hkrati pa pritegne tudi začetek videospota …

Weaves – Tick

V Torontu bazirana zasedba Weaves je pred nedavnim izdali svoj istoimenski prvenec, ki so ga štirje člani ustvarjali zadnjih nekaj let.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča