Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 27.06.2016
Bastille

S hladnejšega severa so k piskru novih viž prispevali Sigur Rós, Bastille so poskrbeli za enkraten vizualen izdelek in zabaven komad, takisto bomo poskočili ob afriško nadvahnjenih Mumford & Sons, medtem ko bodo Portishead prav prišli ob kakšnem resnejšem dnevu tega tedna. Toda, če nam življenje ponudi limone, si naredimo limonado in ne bo nam žal, če bomo za piko na i zaplesali še z Beyoncé.

Sigur Rós: Óveður

Islandska zasedba Sigur Rós je na nedavnih festivalih predstavila nov glasbeni izdelek z naslovom Óveður. Gre za prvi studijski izdelek po njihovem leta 2013 izdanem albumu Kveikur.

Beyoncé – Sorry

Sama svoja mojstrica. Beyoncé je imela pri ustvarjanju svojega videospota za novi singel Sorry v rokah tudi režijsko taktirko. Po uvodnem minuto dolgem intru sledi črnobela video poslastica, ki pevkinih oboževalcev še zdaleč ne bo pustila ravnodušnih. Skladbo Sorry sicer najdemo na njenem novem albumu Lemonade, ki je na prodajne police prišel 23. aprila letos.

Bastille - Good Grief

Nekoliko drugačen, nadvse zanimiv in kreativen je nov videospot, s katerim je postregla zasedba Bastille. Vanj so preoblekli komad Good Grief in ga opisali kot pravo vizualno rubikovo kocko. Na indijansko oziroma pozno poletje pa napovedujejo svoj drugi album Wild World.

Portishead – SOS

Portishead so izdali skladbo SOS, sicer priredbo legendarne zasedbe ABBA. Videospot se konča s političnim sporočilom nedavno ubite Jo Cox: “We have far more in common than which divides us.” Imamo veliko več skupnega od tega, kar nas ločuje.

Mumford & Sons, Baaba Maal, The Very Best, Beatenberg – Wona

Mumford & Sons so z nami delili videospot za skladbo Wona, ki so jo ustvarili s senegalskim pevcem Baabo Maalom in južnoafriško pop zasedbo Beatenberg. Wona je del njihovega kratkometražca z naslovom Johannesburg, ki so ga izdali 17. junija letos.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča