Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 06.06.2016
Gwen Stefani

Travis – Animals

Animals je novi singel škotske zasedbe Travis, sicer peti z njihovega osmega studijskega albuma Everything At Once, ki je izšel 29. aprila letos. Režijska taktirka pri ustvarjanju novega videospota je tokrat pripadla frontmanu zasedbu Franu Healeyju in je del zgodbe, ki povezuje vse skladbe na albumu v celoto.


Gwen Stefani – Misery

Gwen Stefani v novem videospotu za svoj nov singel Misery blesti v veličastnih oblekah, družbo pa ji delajo trije elegantni plesalci. Gwen sicer nadaljuje s promocijo solo albuma This is What the Truth Feels Like, ki je izšel 18. marca letos, na njem pa je tudi trenutno aktualni singel Misery, ki govori o njeni ločitvi in novih začetkih.


Flume - Take a Chance feat. Little Dragon

Moči sta tokrat združila avstralski producent elektronske glasbe Flume in švedski bend Little Dragon. Končni izdelek, skladbo z naslovom Take a Chance najdemo na Flumovem drugem studijskem albumu Skin, ki je izšel 27. maja letos, na njem pa najdemo številne sodelujoče glasbene izvajalce, kot so Kai, Tove Lo, Beck in drugi.


Garbage – Empty

Stroboskopske luči spremljajo nov videospot zasedbe Garbage, ki predstavlja singel Empty. Skupaj z drugimi novimi komadi ga bomo našli na prihajajočem dolgometražcu Strange Little Birds, ki ga bodo Garbage v svet poslali 10. junija letos.


Axwell /\ Ingrosso - Thinking About You

Axwell in Ingrosso, dve tretjini nekdanje DJ zasedbe Swedish House Mafia sta kot Axwell /\ Ingrosso izdala tretji skupni komad Thinking About You ter režijo videospota zaupala Nicolasu Caeyersu. Ta se je odločil za zabavno potezo – producenta in didžeja sta svoj obraz zamenjala s plesalcem, nevesto na poroki, otroki in številnimi drugimi.

Izbor urednika