Glasbene novosti tega tedna (2016)

Anja Mrevlje 17.05.2016
Glasbene novosti tega tedna

Grimes – California

Kanadska vsestranska glasbenica Grimes se tokrat ni podpisala le pod svoj novi singel California, temveč tudi pod režijo videospota zanj. Posnela ga je v Parizu in Los Angelesu, v njem pa najdemo najrazličnejše umetnike. Pesem California je sicer tudi na pevkinem zadnjem albumu Art Angels.

James Blake - I Need A Forest Fire (ft. Bon Iver)

James Blake je v polnem pogonu. V zelo kratkem času je namreč izdal še en single I Need A Forest Fire, pri katerem je z vokali sodeloval Bon Iver. Skladbo najdemo na Jamesovem tretjem, med kritiki zelo dobro sprejetem albumu The Colour In Anything.

Panic! At The Disco: Don't Threaten Me With A Good Time

Iz zasedbe Panic! At The Disco prihaja nova viža z naslovom Don’t Threaten Me With A Good Time, ki jo sicer najdemo na njihovem najbolj uspešnem albumu doslej – albumu Death Of A Bachelor.


Tom Odell – Somehow

Skladba Somehow je zadnji single Toma Odella, ki ga bomo lahko slišali na njegovem prihajajočem albumu Wrong Crowd, ki na police prihaja 10. junija 2016.


P!nk - Just Like Fire

V videospotu za novi single Just Like Fire se je Pink podala v svet Alice v Čudežni deželi, pridružila pa sta se ji tudi njen mož Carey Hart in hčerka Willow Age. Komad bo sicer del glasbene podlage filma Alica izza ogledala, ki si ga bomo na naših filmskih platnih lahko ogledali od 26. maja dalje.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča