FerFud ima dva nova chefa

Anja Mrevlje 19.04.2016
Robert Gomboc (levo) in Boštjan Fabčič (desno)

Svoj projekt sta poimenovala FerFud Gastronavta, njun koncept temelji na tradicionalni slovenski hrani, pripravljeni na nekoliko drugačen način, s pridihom sodobnosti. Zmagovalca se bosta udeležila kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek, prejela 10.000 evrov nagrade in se skupaj z Mitjem Horvatom podala na kulinarično avanturo po Sloveniji.

Strokovna žirija je imela težko nalogo, med zanimivimi prijavljenimi kulinaričnimi idejami je izbrala sedem finalistov, zanje pa je bilo možno glasovati tudi na spletni strani projekta FerFud. O zmagovalcu je namreč odločalo pet glasov, štiri s strani žirije, peti glas pa je podalo občinstvo. Zmagovalca sta suvereno postala Boštjan Fabčič in Robert Gomboc, ki sta svoj projekt poimenovala FerFud Gastronavta. Njuna ideja se osredotoča na tradicionalno slovensko hrano, pripravljeno na nekoliko drugačen način, s pridihom sodobnosti.

FerFud žirijo in občinstvo sta prepričala z vipavskim pujsem, idrijskim travnikom, ptujsko japko in jabolčno pito. Kakšen bo njun končni meni in ime tovornjačka, bo znano že maja, saj se bo zmagovalni par udeležil kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča