4. Pravi čili festival

Klavdija Rupar 04.09.2018
Čili festival

Pred štirimi leti je zaživel Pravi čili festival, dogodek, ki na enem mestu združuje ljubitelje pikantnega. Lani ga je obiskalo preko 5.000 ljudi, kar ga uvršča med največje tovrstne dogodke v Evropi. 

V soboto, 8. septembra 2018, bodo Šmarje pri Jelšah zopet zaživele v pikantnem dogajanju, program pa bo zanimiv za vse generacije. Najmlajši se bodo učili in zabavali na delavnicah in z animiranim programom, vse ostale pa čaka druženje ob pokušinah, dobri glasbi in zabavi. 

Med več kot 30 razstavljalci boste na primer lahko poskusili tudi edinstveno vino na svetu, narejeno iz čilija. Chillino je nagrajeno vino s kmetije Vizjak in vinogradništva Kolar, osvaja pa ves svet. Vrhuncu celodnevnega dogodka pa bomo lahko zaploskali ob 17. uri, ko bo na sporedu tekmovanje za Zalti habanero ali kdo poje najbolj pekoč čili. 

Po besedah idejnega vodje dogodka, Matica Vizjaka, se takrat ustavi celotno dogajanje in vsi spremljajo pogumne tekmovalce. Komu bo lanskoletna čili kraljica predala krono letos, bo znano v kratkem. 

Več informacij: www.ljubiteljicilija.si.

Fotogalerija

. čili . .

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča