27. SOF prihaja ta konec tedna

Eva Natlačen 09.04.2018
27. SOF prihaja ta konec tedna

»Slavimokreativnost, slavimo posel«, je slogan letošnjega 27. Slovenskegaoglaševalskega festivala - SOF, ki bo potekal v Portorožu, med 12. in 13. aprilom 2018. V dvodnevnem festivalskem dogajanju bodo svoje zgodbe, znanje, ideje in izkušnje z obiskovalci delili številni mednarodni in domači strokovnjaki, za potovanje na oglaševalski festival v Cannes pa se bodo potegovali tudi mladi kreativci. Vrhunec dogajanja bo v petek zvečer, ko bodo znani zmagovalci letošnje tekme, sledila pa bo že tradicionalna zabava z DJ dvojcem Discobajagi.

Program bo tako kot vsako leto pester in nadvse aktualen. Dvodnevno festivalsko dogajanje bo obogatilo več kot 20 strokovnjakov iz Slovenije, Portugalske, Velike Britanije, Danske in Avstrije. Udeležence bodo navduševali s primeri dobrih praks, kreativnostjo in navdihujočimi zgodbami.

Pregled Oglaševalske letine tokrat pripravlja dvojec iz oglaševalske agencije Yin + Young, to sta kreativni direktor Domen Husu in umetniški direktor Samo Muhič. Kot pravita, bosta predstavila in slavila najbolj uglašena dela preteklega leta, ki kljub nadzvočnemu tempu oglaševalskega posla, s svojo kreativno ubranostjo odzvanjajo nad povprečjem. Gregor Žakelj, ustanovitelj in umetniški direktor pri VBG bo gostil Rito Gomes, portugalsko umetnico in ilustratorko, ki stoji za slavno grafiko »Be bold or italic never regular«. Rita je provokativna umetnica, ki sledilce navdušuje z blogom »Rita Bored«.

Z Danske v Portorož prihaja Thomas Kolster, Mr. Goodvertising, avtor, govorec in miselni vodja. Thomas je govorec svetovnega formata in eden od pionirjev okolja, ki podpira dobro, udeležencem pa bo predstavil Dobroglaševanje (ang. Goodvertising). O blagovnih znamkah na pragu izumrtja bo spregovoril Ron Cregan, ustanovitelj podjetja Endangered Species iz Velike Britanije. Odgovore na vprašanje »Si upate prevzeti odgovornost za vse, kar predlagate naročnikom? In to z lastnim denarjem?«, bo s svojimi sogovorci iskal Sašo Dimitrievski, partner in član uprave Pristop skupine.

Na govorniškem odru bodo udeležence navdihovali še: Branka Bizjak Zabukovec, strateginja za vsebinski marketing, Futura DDB in predavateljica na programu Strokovnjak za digitalni marketing, Gea College, Petra Kovič, odgovorna urednica poslovne priloge Dela, Svet kapitala, Ana Praprotnik, direktorica marketinga, Sava Turizem, Tomaž Volk, soustanovitelj, InsurePal in ADACTA, Jože Robežnik, videoustvarjalec in TV voditelj ter mnogi drugi.

Več o programu si lahko preberete na: SOF.si

Fotografija: SOF


Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča