10. Europarkov kolesarski maraton

CITYLIFE 28.05.2018
10. Europarkov kolesarski maraton

Maribor in okolica ponujata številne možnosti za nepozabna kolesarska doživetja. Pri Europarku so te možnosti želeli predstaviti udeležencem, jim ponuditi priložnost za kakovostno in aktivno preživljanje dneva v naravi ter obenem pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Udeleženci letošnjega Europarkovega kolesarskega maratona so se tako lahko podali na tri različno zahtevne kolesarske poti po Mariboru in okolici. Najlažja, t. i. Mariborska družinska pot, ki je potekala ob reki Dravi, je bila dolga 12 km in primerna za družine z otroki. Mariborska rekreativna pot, dolga 41 km, je potekala do Račkih ribnikov in nazaj ter navduševala manj zahtevne rekreativne kolesarje. Rekreativni maraton pa je bil izziv za zahtevnejše rekreativne kolesarje, ki so do Ptuja in nazaj prekolesarili 68 km in premagali 370 m nadmorske višine. V Europarku so za kolesarje poskrbeli z vodenjem, malico in pijačo, na terenu je bila prisotna tudi njihova tehnična ekipa.
Z rekreacijo za boljši jutri
Udeleženci so ob okrogli obletnici kolesarskega maratona že tradicionalno poganjali pedala tudi za tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč. Zbrana sredstva prijavnin na kolesarski maraton so namreč tudi letos namenili v dobrodelne namene. Znesek v vrednosti 1.000 evrov so predali društvu UP-ornik, v katerem pomagajo lačnim, tistim, ki nimajo za poplačilo osnovnih položnic, in številnim drugim, ki potrebujejo pomoč. V imenu društva je donacijo prevzel njegov ustanovitelj in glavni upornik Boris Krabonja, ki se je tudi sam podal na najdaljšo kolesarsko razdaljo. Ob tej priložnosti je povedal: "Hvaležen sem, kakšno pozornost nam v zadnjih letih namenjajo v Europarku. Tako kot danes so nam že v preteklost stali ob strani, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Hvala pa tudi vsem, ki so danes z nami kolesarili za boljši jutri. Slovencem je mar za sočloveka in vedno so pripravljeni pomagati, kar so potrdili tudi tokrat." Simona Mandl, center managerka Europarka, je z zadovoljstvom dodala: "V Europarku se zavedamo izzivov današnje družbe, zato smo veseli, da lahko s prireditvijo, kot je današnja, pripomoremo k delovanju tistih, ki že leta nesebično pomagajo pomoči potrebnim. Delovanje društva UP-ornik spremljamo že od vsega začetka in same pohvale za požrtvovalnost vseh upornikov z gospodom Krabonjo na čelu. Prepričani smo, da bomo tudi z današnjim prispevkom marsikomu pomagali olajšati njegov vsakdan."
Zabavno druženje za vso družino
Pred vhodom v Europark z južne strani je potekal sejem koles in kolesarske opreme, otroci so se lahko s klasičnimi kolesi, tricikli, skiroji in monocikli preizkusili na kolesarskem poligonu, v Hervisu so obiskovalci Europarka lahko izkoristili sejemski popust na kolesa in brezplačno testirali električna kolesa. Pripravili so tudi zabaven program za vse generacije, ki ga je še dodatno popestrilo nagradno žrebanje za praktične nagrade. Največji srečnež se je domov odpeljal s popolnoma novim gorskim kolesom.
Več na www.europark.si!

Fotografije: Bojan Mihalič

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča